Çivi yazısını kimler buldu? 8 Mayıs Hadi İpucu sorusu

Çivi yazısını kimler buldu? 8 Mayıs Hadi İpucu sorusu

8 Mayıs Hadi ipucu sorusu bekleniyorken, Hadi'nin sosyal medya hesabından Çivi yazısını kimler buldu? tarzında kelimelerle Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Çivi yazısını kimler buldu? sorusu kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki Çivi yazısını kimler buldu? İşte 8 Mayıs Hadi ipucu sorusu ve yanıtı…

Çivi yazısını kimler buldu? sorusu 8 Mayıs Hadi ipucu sorusu ve cevabını arayanlar tarafından sorgulanıyor. Son zamanların popüler uygulaması Hadi'nin ipucu sorusu yayınlandı. Hadi'nin Instagram hesabı üzerinden paylaşılan ipucu sorusunda Çivi yazısını kimler buldu? sorusu soruldu. Peki Çivi yazısını kimler buldu? İşte 8 Mayıs Çivi yazısını kimler buldu? Hadi ipucu sorusunun cevabı…

Hadi ile ilgili tüm detaylar için tıklayın

Çivi yazısını kimler buldu?

8 Mayıs saat 19.30'da başlayacak Hadi'nin ipucu sorusu Çivi yazısını kimler buldu? oldu. Sosyal medya hesabından yayınlanan bu sorunun yanıtı için yine doğru yerdesiniz. Hadi’nin Instagram hesabından yayımlanan paylaşımda Çivi yazısını kimler buldu? sorusu kullanıcılara yöneltildi. İşte Çivi yazısını kimler buldu? sorusunun yanıtı.

İşte, 8 Mayıs Hadi ipucu sorusunun yanıtı;

19-05/08/ivi-yazisini-kimler-buldu-8-mayis-hadi-ipucu-sorusu.jpg

Cevap: Sümerler

İlk yazı örnekleri M.Ö. 3300 yıllarında Sümerlerin Uruk şehrinde bulunmuştur. Bulunan bu yazılar, ucu sivri araçlarla yazıldığından çivi yazısı ismini almıştır. Sümer yazısı, ya da çivi yazısı adı verilen bu yazı, Sümer rahipleri tarafından tapınak ve depolardaki malları kayıt altına almak amacıyla kullanılmıştır. Buradaki asıl amaç, depolardaki malların isimlerinin belirlenerek birbirleriyle karışmasını önlemek olmuştur. Sümerlerden sonra başka milletler de çivi yazısını geliştirip kullanmışlardır. Bunlar; Akadlar, Elamlar, Hititler, Urartular ve Fenikeler gibi uygarlıklardır. Birçok kavim tarından kullanılan ve çözülmesi zor olan çivi yazısı, 1844’te bir İngiliz subay olan Henry Ravlinson tarafından çözülmüştür. Böylece ilk uygarlıklara dair bilgiler de gün yüzüne çıkarılmaya başlanmıştır. Bu yazı tipi papirüs’ün icat edilmesiyle son bulmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN