Club Brugge hangi ülkenin takımıdır? İşte Brugge kentinin haritadaki yeri

Club Brugge hangi ülkenin takımıdır? İşte Brugge kentinin haritadaki yeri

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2019-2020 sezonunda temsilcimiz Galatasaray ile A Grubunda yer alan Club Brugge futbol takımının hangi ülkenin takımı olduğu Türk futbolseverler tarafından merak ediliyor. Brugge kentinin haritadaki yeri, tarihi yapısı ve diğer bilgileri ise karar.com’da…

Geçmiş yıllarda ülkesi adına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan ilk takım olan Club Brugge, bu sezon Real Madrid, PSG ve Galatasaray ile A Grubunda mücadele ediyor. Maç saatinde ise Club Brugge’ün hangi ülkenin takımı olduğu en çok arananlar listesinde yer alıyor. İşte detaylar…

CLUB BRUGGE HANGİ ÜLKENİN TAKIMI

Belçika Ligi ekiplerinden olan Club Brugge, ülkesinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren ilk ve tek takım. Bu sezon şu ana kadar Belçika liginde 6 maç oynayan Club Brugge, bu maçlarda toplamda 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 14 puanla 2'nci sırada yer alıyor.

CLUB BRUGGE İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BRUGGE KENTİ HAKKINDA BİLGİLER

Belçika'nın Flandra'nın Batı Flandra kentinin başkenti. Orta Çağ'dan kalma mimarisi (II. Dünya Savaşı'nda zarar görmediği için bozulmadan muhafaza edilmiştir), değişik çikolataları, danteli (diğer adıyla rahibe işi), kanalları ile ünlü turistik bir şehirdir.

19-09/18/brugge-nerede.jpg

11. yüzyılda Avrupa'nın ticaret merkezi olan Brugge, seller ve coğrafi değişikliklerden ötürü denizle bağlantısını bir iki kanal hâricinde kesiyor. Günümüzde kent merkezinin Kuzey Denizi kıyısında bulunmamasına karşın, denize yakınlığı sebebiyle hâlâ bir liman şehri olarak anılmaktadır. Kentin içindeki kanallar günümüzde ulaşım maksadıyla kullanılmakta olup, bunlarda turistik geziler de gerçekleştirilmektedir.

19-09/18/brugge-nasil-gidilir.jpg

Avrupa'nın günümüze dek gelebilmiş önemli Ortaçağ şehirlerinden biri olan Brugge, ortaçağdaki boyutlarının hâricine hiç taşmamış olması ilgi çekiyor. 12. yüzyıl malikanelerinin arasından dolaşan pırıl pırıl kanalları ve çiçek pazarlarıyla gerçek bir âşıklar şehri olarak bilinir. Yaz dönemlerinde turist yoğunluğu olduğu için sezon dışında ziyaret edilmesi ayrı bir tat bırakmaktadır.

19-09/18/brugge.jpg

Brugge'ün haritadaki yeri...

Bruges büyükkentinin toplam nüfusu 117 bin 351'dir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN