Çocuğum hangi okula başlayacak? Ortaokul kayıtları ne zaman? MEB kesin tarihi açıkladı

Çocuğum hangi okula başlayacak? Ortaokul kayıtları ne zaman? MEB kesin tarihi açıkladı

Okullar kapandı, uzun bir yaz tatili maratonunun başlamasına karşın aileleri de kayıt heyecanı kapladı. ‘Çocuğum hangi okula başlayacak?’ sorusuna yanıt arayan veliler, şimdiden araştırmalara başladı. Öncelikle MEB tarafından paylaşılan son dakika açıklamasına göre ilkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarıldı. Peki ortaokul kayıtları ne zaman? Çocuğum hangi okula ne zaman başlayacak? Tüm bu aradıklarınız karar.com’da…

Millî Eğitim Bakanlığı, geçen günlerde aldığı kararını son dakika olarak duyurmuş ve okula başlama yaşını 66 aydan 69 aya çıkartmıştı. Tenefüsler de 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarıldı. MEB, okul müfredatında tatil sürelerini ve zamanlarını da değiştirmişti. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un göreve gelmesiyle birlikte eğitimde değişiklikler de olmaya başladı. Aileler de yaz tatilinin girmesinin ardından yeni okula başlayacak öğrencileri için ‘Çocuğum hangi okula, ne zaman başlayacak?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki ortaokul kayıtları ne zaman? Okullar ne zaman başlayacak? İşte aradıklarınız…

OKULLAR NE ZAMAN AÇIKIYOR?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. İlkokul birinci sınıf, okul öncesi, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim gördükleri okul ile ilgili bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerine destek verilmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa zaman içerisinde uyum sağlamalarına fayda bulunulması için 5 - 6 Eylül 2019 tarihleri arasında uyum eğitimi yapılacak.

ÇOCUĞUM NE ZAMAN OKULA BAŞLAYACAK?

2014 doğumlulardan 66 ila 68 aylık arasındakiler dilekçe vermesi durumunda ana sınıfına zorunlu. 2013 doğumlulardan 69 ila 71 aylık arasındakiler 1. sınıf kaydı zorunlu fakat raporla bir sene ertelenebilir (72 ay olarak düzenlenmesi bekleniyor.). 2013 doğumlulardan 72 ay ve üstü ise zorunlu eğitim çağına tabi olarak kayıtlarını gerçekleştirecek.

19-07/10/ocugum-hangi-okula-baslayacak-ortaokul-kayitlari-ne-zaman-meb-kesin-tarihi-acikladijpgg.jpg

OKUL KAYITLARI NASIL OLACAK?

İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı senenin eylül ayı sonundan itibaren 69 ayını dolduran çocukların kaydı alınır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğuna kanaat getirilen 60-69 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kayıt yaptırabilir.

Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkına ulaşan çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisi tarafından verilecek dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları da ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir ya da kayıtlarını bir sene erteleyebilir. Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi okul yönetimince velilerinden istenir. Bu öğrencilerden velisi üç ay içinde girişimde bulunmadığı veya bu işleri yapmadığı takdirde gereği yapılmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirilir. Mecburi ilköğretim çağında olup herhangi bir sebeple okula kaydı yapılmamış okuma yazma bilmeyen çocukların kayıtları birinci sınıfa yapılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN