Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün terör örgütlerine karşı seferberlik ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün terör örgütlerine karşı seferberlik ilan ediyorum

Muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar kritiktir. Adı konulmamış bir Sevr tehdidiyle karşı karşıyayız” dedi. Erdoğan, “Tüm terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilân ediyorum. Her kim bu örgütlerle ilgili bir şey görürse, duyarsa, hemen polise haber vermeli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin İstiklal Harbi kadar kritik bir süreç olduğunu söyledi. ‘Adı konulmamış Sevr süreci içindeyiz” diyen Erdoğan “Türkiye Cumhuriyeti’nin başı olarak tüm terör örgütlerine karşı seferberlik ilan ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan: Seferberlik ilan ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de, 32. Muhtarlar Toplantısı’nda terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar ise şöyle oldu:

* GÜN, HUSUMET GÜNÜ DEĞİL: “Gün, çekişme günü, çatışma günü, husumet günü, eski defterleri karıştırma günü değildir. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenin başını ezmezsek bekamızı sağlayamayız. Vatanımızın tek bir karış toprağına dahi göz dikenin gözünü çıkarmak bizim namus borcumuzdur. Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, Anayasamızın 104. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak, PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle ve tüm diğerleriyle, adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun, tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum.”

* YETKİLERİNİZİ SONUNA KADAR KULLANIN: “’Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum; terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin. Bundan sonra dağdaki teröriste de, şehirdeki teröriste de, onları destekleyen hiç kimseye bir an bile huzur yok, rahat yok, bu böyle biline.”

* YENİ KURTULUŞ SAVAŞI: “Bundan sonrası önümüzdeki gerçekler ışığında yeni Kurtuluş Savaşımızı hatta yeni Çanakkale Savaşımızı verme ve zafere ulaştırma dönemidir. Türkiye’ye terör örgütleri ve ihanet çeteleri üzerinden savaş açanlara misliyle karşılık verme hakkımız var.”

* 40 BİN GÖZALTI 10 BİN 500 TUTUKLAMA: “20 Temmuz 2015’ten bugüne bölücü terör örgütü PKK ile yapılan mücadelede 843’ü güvenlik görevlisi, 335’i sivil vatandaş olmak üzere, bin 178 şehit verdik. DAEŞ saldırılarında güvenlik görevlisi ve sivil olarak bugüne kadar verilen kayıp sayısı 300. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde 248 kişi şehit oldu. Fırat Kalkanı Harekatı’nda da 17 şehit. PKK’ya yönelik yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarda ölü, yaralı, yakalama olarak örgütün kaybı 9 bin 500’ü buldu. Bölücü örgütün yapılanmasına yönelik operasyonlarda 40 bini aşkın gözaltı, 10 bin 500’ün üzerinde de tutuklama var. Fırat Kalkanı operasyonunda ve Irak’ta, DEAŞ ve PYD kayıplarının sayısı bin 800’e yakındır. FETÖ’ye yönelik operasyonlardaki tutuklu sayısı 40 bini geçti.’’ 

* HAYATİ SONUÇLAR DOĞURACAK: “Yaşadığımız dönem, en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir. Hayati sonuçlar doğuracak ehemmiyettedir. Birinci Dünya Savaşının ardından dönemin güçleri, Türkiye’yi İç Anadolu’da sıkıştırarak, Sevr’de tasarladıkları bir avuç toprağa mahkum etmek istiyorlardı. Aynen bugün Halep’te olduğu gibi. Bugün hem bölgemiz hem de ülkemiz üzerinde çok sinsi, çok alçak, çok kanlı oyunlar oynanıyor. Üst akıl dediğim şey, her gün yeni şeytanlıklarla karşımıza çıkıyor, bölgemize yeni nifak tohumları ekmeye çalışıyor. Bu bir güç
savaşıdır. Ülkemizi viraneye çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, daha pek çok yerde bunu yaptılar ama bize yapamayacaklar.”  -ANKARA

‘DEVLET TERÖRİSTLE SAVAŞMAZ, ÜZERİNE ÇÖKER’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terör örgütlerine karşı seferberlik ilan ettiğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.  “TBMM’ye karşı bu konuda sorumlu olan Cumhurbaşkanı değil, Sayın Başbakan’dır” diyen Altay, “Devletler terör örgütleriyle savaşmaz, üzerine çöker, etkisiz hale getirir. PKK her zaman hain, alçak, hunhar bir terör örgütüdür. Ama siz koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, ‘Biz bunlarla savaşmak için Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre seferberlik ilan ediyoruz’ derseniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni adi bir terör örgütüne muhattap etmiş olursunuz” şeklinde konuştu.

PUTİN İLE HALEP MUTABAKATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda Halep’teki katliamın durdurulması için atılacak adımları görüştü. İki lider, önceki akşam sağlanan ancak rejim güçleri tarafından bozulan kısmi ateşkes mutabakatının tam olarak hayata geçirilmesi, mutabakata yönelik ihlallerin engellenmesi gerektiğini vurgulandı. Güvenli koridorlar aracılığıyla sivillerin ve muhalefetin tahliye işleminin bir an önce başlaması için ortak çaba harcanması kararı da teyit edildi.  Erdoğan’ın, Putin’e, gerekli güvenli koridorların açılmasının akabinde, Türkiye olarak geçici barınma ve insani yardımlar konusunda her türlü tedbiri almaya hazır olduklarını da belirtti. Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşme öncesi muhtarlar buluşmasında da  Halep’teki insani drama değindi.Türkiye’nin girişimi ve yoğun çabalarıyla varılan ateşkesin hayata geçirilmesinin Halep’teki masumlar için belki de son umut olduğunu dile getiren Erdoğan, “Mazlumun umudu olan Türkiye Halep halkını yalnız bırakmadı, bırakmayacak.  Ne pahasına olursa olsun, tek bir masum canı kurtarmak için bile elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN