Çankaya'da liderler zirvesinden ilk kez ortak açıklama geldi | Son dakika haberleri

Çankaya'da liderler zirvesinden ilk kez ortak açıklama geldi | Son dakika haberleri

Yaşanan son terör olayı sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla muhalefet partisi liderleri ile Çankaya Köşkü'nde liderler zirvesi gerçekleştirdi.

Çankaya Köşkü'nde kritik buluşma... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü'ne aynı anda geldi. Başbakan Yıldırım, CHP ve MHP liderleriyle terörle mücadeleyi görüştü. Üç lider toplantı sonrasında Çankaya Köşkü'nde ortak açıklama yaptı. Üç lider ilk kez ortak açıklama yapmış oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, ülkemizde son dönemde meydana gelen terör saldırılarını görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Liderler görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde 10.30 itibarıyla bir araya geldi. Üç lider görüşmenin ardından ilk kez ortak açıklama yapıyor:

FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU

Binali Yıldırım: Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabilri ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP gerek MHP gerekse de AK Parti'de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. İçeride ve dışarıda bizim kim ne söylerse bizim için anlamı yoktur. Anlamlı olan birliğimizin zarar görmemesidir. Genel başkanları dinledik, önerileri oldu. Bunları not aldık. Faydalı bir toplantı oldu.

HERKESİN ORTAK TAVIR TAKINMASI LAZIM

Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı tüm vatandaşlarımızın ortak tavır takınması lazım. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur.

SİYASİ KARARLILIK SÜRMELİ

Devlet Bahçeli: Sayın Başbakan'ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir.

Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli'nin kurmaylarıyla değerlendirme yapması bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise saldırının olduğu noktaya karanfil bırakacak.

BİR İLK OLACAK

3 lider en son 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 22 Ağustos'ta bir araya gelmişti. Liderler 114 gün sonra yeniden görüşmüş olacak. Görüşmenin ardından yapılacak ortak açıklama bir ilk olacak.

BU HABERİ OKUYAN BUNU DA İZLEDİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN