Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Nihal Atsız şiiri okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Nihal Atsız şiiri okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Elazığ İl Kongresi'nde ilk kez milliyetçi fikirleriyle bilinen Nihal Atsız'ın şiirini okudu. Bir çok konuşmasında Necip Fazıl, Arif Nihat Asya, Mehmet Akif Ersoy gibi şairlerden alıntı yapan Erdoğan, şehit Fethi Sekin'den bahsederken Nihal Atsız'ın "Kahramanların Ölümü" şiirini okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Elazığ İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada İzmir'de terörist saldırısını önlemeye çalışırken şehit düşen kahraman Polis Fethi Sekin'i anlatırken ilk kez Nihat Atsız'ın şiirini okudu. Erdoğan, Fethi Sekin'in şehit olma görüntülerini her defasında izlerken Nihat Atsız'ın "Kahramanların Ölümü" şiirinin aklına geldiğini söyledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Elazığ sözünü tutarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine evet dedi. Bu güzel sonuçlar için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Elazığ'a yakışan böyle bir netice Rabbim birliğimizi daim eylesin. 

Elazığ, tarihinin her döneminde cesaretli kahramanlar çıkarmıştır. Bunun son örneği bir yıl önce 5 Ocak'ta İzmir adliyesindeki teröristleri engelleyen ve şehit olan Fethi Sekin kardeşimizdir. Türkiye 1984 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde terörle mücadele eden bir ülkedir. En vahşi örgüt PKK'nın milletimize musallat oluşunun üzerinden 34 yıl geçti.

Bugünde ülkemizin verdiği mücadelede en büyük desteği aldığımız kardeşlerimizin başında Elazığ geliyor. Kim vatanımız bölmeye çalışırsa tanklarımızla inlerine gireriz. Taa Kandil'e kadar gittik yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek. Fırat Kalkanı Harekatı bunun örneğidir. Yok paralel devletmiş Neymiş Pensilvanya'da ne işin var orada buraya gel. Amerika'da seni bir yere kadar taşır. Amerika arkandan çekildiğinde sen kaçacaksın biz seni kovalayacağız. 

 

NİHAL ATSIZ'IN 'KAHRAMANALRIN' ÖLÜMÜ ŞİİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez okuduğu Nihat Atsız'ın Şehit Pilot Kurmay Yüzbaşı Kami'nin hatırasına ithaf ettiği Kahramanların Ölümü şiiiri şöyle:

Kahramanların Ölümü

Gerilir zorlu bir yay 
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnun inler, kanını 
Leyla’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağırılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller 
Arılar tatmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte 
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...
1931

Hüseyin Nihal Atsız, 12 Ocak 1905’te Kadıköy İstanbul’da Mehmet Nail Bey ve Fatma Zehra Hanım’ın ilk çocukları olarak dünyaya geldi. Türkçülük-Turancılık akımının önemli bir temsilcisi olan Nihal Atsız, keskin ve dolaysız yazılarıyla hafızalara kazınmıştır. Hüseyin Nihal, 11 Aralık 1975’te kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN