PYD'ye 1 hafta süre

PYD'ye 1 hafta süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD’nin ABD tarafından eğitilen 400 kişilik ‘Kuzey Ordusu’ adı altındaki yeni yapılanmasına operasyon sinyali verdi, tarih açıkladı. “Ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” diyen Erdoğan, Afrin için de “Teslim olmazsanız orayı başınıza yıkarız” ifadelerini kullandı. 

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Elazığ ve Bingöl il kongrelerine katıldı. Erdoğan’ın gündeminde Suriye’de yaşanan gelişmeler ve FETÖ ile mücadele vardı. PYD’ye net mesaj veren Erdoğan “Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı başlarına yıkacağız” dedi. CIA ve Pentagon’un desteğiyle Haseke’nin güneyindeki Sabahu’l Hayır kampı ile Halep’in doğusunda Fırat nehri üzerindeki Tişrin barajı yakınlarında eğitilen 400 ‘sınır muhafızı’ teröriste de değinen Erdoğan, ‘Kuzey Ordusu’ adı verilen bu yapı için de “Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: 

KORİDORU BIÇAKLA KESTİK: Vatanımızı bölemeyecekler. Kandil’e kadar gittik, yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek. Bu millete saldıranlar bedelini ağır şekilde ödeyecek. Fırat Kalkanı Harekâtı bunun son örneğidir. Biz, terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı’yla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç’te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak’a kadar sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

O SİLAHLAR BİZE DÖNDÜ: Suriye’deki terör örgütünü destekleyen sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum. Sadece 2017’de terör örgütüne Amerika’nın göndermiş olduğu silah sayısı ne biliyor musunuz? 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz, böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz. Artık kimse bize ‘Bu silahlar oradaki kuvvetlerimiz için lazım’ safsatasını tekrarlamasın. Kimse bizim zekamızla alay etmesin. Teröristin üzerine üniforma giydirince, barındığı binanın tepesine de kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor. Bölgeye getirilen binlerce TIR ve uçak dolusu silahın bir kısmı daha şimdiden karaborsada satılmaya, bir kısmı da bize karşı kullanılmaya başlandı. Bunu biz Irak’ta yaşadık.

WASHINGTON’A SURİYE ÇAĞRISI: Türkiye olarak, bölge politikalarını her şeye rağmen ABD ile yürütmek istiyoruz. Ancak bu tek tarafın isteğiyle olmaz. Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kaldırıp ve kandırıp yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz, kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları Allah’ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler. Dün Cerablus’tan El Bab’a kadar olan hatta 3 bin DEAŞ’lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha buralarda imha ederiz. Öyle veya böyle, biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız.

18-01/14/screenshot_2.jpg

ABD İLE PYD ARASINDA ÖZERKLİK TOPLANTISI

ABD, Suriye’de IŞİD’e karşıtı mücalede adı altında müttefik ilan ettiği PYD ile 10 maddelik anlaşma iddialarının ardından bir temas daha kurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin elindeki yerleşimleri ziyaret etti. Astana toplantılarına da katılan Max Martin başkanlığındaki heyet önceki gün PYD’nin eşbaşkan yardımcısı Aldar Halil, Kandil’den gelen örgüt elebaşları Fevze Yusuf ve Bedran Ciya Kürt’le görüştü. Terör örgütü mensupları, Amerikalı yetkililere Suriye’de federal sistem kurulması taleplerini iletti. Heyet daha sonra Kobani’ye geçerek, PYD’nin paravan örgütü SDG’nin sözde genel komutanı Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin ile toplantı yaptı. ABD heyeti, Rakka meclisi üyeleriyle de bir araya gelerek, harabeye dönen kentin yeniden inşasını görüştü.

TSK’DAN 36 TOP ATIŞI

TSK, PYD’nin Afrin’deki noktalarına yoğun topçu atışına tuttu. Erdoğan’ın “İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız” sözlerinin hemen ardından Hatay’ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri ile İdlib gerginliği azaltma bölgesinde konuşlu noktalardan atışlar yapıldı. TSK birlikleri, dün öğle saatlerinden itibaren Afrin’in Basufan, Cinderes, Deyr Bellıt ve Raco bölgelerine en az 36 atış yaptı.

FETÖ ELEBAŞINA: SENİ KAPIYA KOYACAKLAR

ABD’de bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e seslenen Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Yok paralel devletmiş, yok şu devletmiş, bu devletmiş. Nerede? Pensilvanya’da. Ne işin var orada? Hadi sıkıyorsa gel, buraya gel. Arkana Amerika’yı almak suretiyle, Pensilvanya’da sana kazandıracağı bir şey yok. Amerika da seni bir yere kadar taşır, Feto bunu bilesin. Ondan sonra Amerika da seni kapıya koyacak, o zaman da kaçacak delik arayacaksın. Sen kaçacaksın, biz de seni kovalayacağız.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN