Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile Libya'yı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile Libya'yı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin, yaptıkları telefon görüşmesinde Libya'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, telefonda görüştü. İki lider Suriye ve Libya'yı ele aldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya lideri Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptıkları telefon görüşmesinde Libya'daki durumu ele aldıkları, ayrıca Libya krizinin çözümüne katkıda bulunmaya yönelik ortak isteklerini yineledikleri belirtildi.

LİBYA'YA KAPSAMLI YARDIMDA MUTABIK KALINDI

İki isim, Libya'daki durumu ele aldı ve Libya krizinin çözümüne katkıda bulunmaya yönelik ortak isteklerini yineledi.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, görüşmenin Türkiye’nin girişimi ile yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* Liderlerin 8 Ocak'ta İstanbul'da yaptıkları görüşmede varılan Rus-Türk anlaşmalar temelinde Libya'daki durumla ilgili görüş alışverişine devam edildi.

* Rusya ve Türkiye’nin Libya ihtilafının siyasi çözüm sürecini ilerletmek için kapsamlı yardım sağlamaya yönelik istekleri teyit edildi.

Kritik telefon görüşmesinin, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez Mustafa Es-Serrac'ın yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi gerçekleşmesi dikkat çekti.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN