Libya'da Hafter geri adım attı, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını kabul etti

Libya'da Hafter geri adım attı, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını kabul etti

Libya'da Hafter geri adım attı, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını kabul etti.

Libya'nın doğusundaki Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter'e bağlı güçler, Türkiye ve Rusya'nın ortak ateşkes çağrısını kabul etti.

Ateşkes yerel saatle 12 Ocak 00.00'da Türkiye saati ile 01.00'da başlayacak.

Hafter'e bağlı güçlerin Sözcüsü Ahmed el-Mismari, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı görüntülü mesajında, Libya'nın batısındaki operasyonlarına ilişkin ateşkes çağrısını kabul ettiklerini ancak karşı tarafın ateşkesi ihlal etmesi halinde şiddetle karşılık vereceklerini kaydetti.

20-01/12/eocdxlgx0aauui8.jpgLibya Ulusal Ordusu'nun Sözcüsü General Ahmed el-Mismari

ATEŞKES REDDEDİLMİŞTİ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da 12 Ocak Cumartesi gecesi başlayacak şekilde 'koşulsuz' ateşkes çağrısı yapmıştı.

Sonrasında Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter, Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını reddettiklerini duyurmuştu.

Hafter yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Ordusu'nun Rusya ve Türkiye'nin ateşkes inisiyatifini olumlu karşıladıklarını ancak Trablus'a yönelik saldırılarını sürdürecekleri belirtmişti.

RUSYA'NIN TELKİNLERİ ETKİLİ OLDU

Sirte gibi stratejik bir kenti yalnızca üç saatte, ciddi bir istihbarat operasyonu eşliğinde ve neredeyse kurşun bile sıkmadan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı milislerden alan Libya Ulusal Ordusu'nun, ilk olarak kendisine destek veren Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'nın tavrı neticesinde ateşkese yanaşmadığı ancak kendisine destek veren bir diğer önemli ülke olan Rusya’nın telkinleriyle ateşkes kararı aldığı belirtiliyor.

20-01/12/turkiyeden-libyaya-zirhli-araclar-750x375.jpg

ATEŞKES SADECE TRABLUS İÇİN GEÇERLİ

Öte yandan ateşkesin yalnızca Trablus cephesini kapsadığı ve Sirte ve Mısrata'nın ateşkes kapsamında olmadığı aktarılıyor.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin başı Feyaz Serrac'ın bugün Türkiye'ye gelmesi, gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapması ve gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN