Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş teklif: İstanbul BM merkezi olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş teklif: İstanbul BM merkezi olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, İstanbul'u BM merkezi olarak görmek istediklerini söyleyerek, şehrin kültürüyle örgüte değerli katkılar sunacağına inandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in kuruluşunun 71'inci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ülkemizin de kurucuları arasında olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Örgütü'nün 71. kuruluş yıl dönümünün milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Kuruluşundan bu yana BM'nin ve onun temsil ettiği değerlerin en kuvvetli savunucuları arasında yer alan Türkiye, küresel barış ve güvenliğin temini, arabuluculuk, kalkınma, insani yardım, çevre ve Medeniyetler İttifakı gibi belli başlı alanlarda çok önemli roller üstlenmiştir.

İSTANBUL BM MERKEZİ OLSUN

BM bütçesine katkılarını son yıllarda düzenli olarak artıran ülkemiz, bir yandan da kıtaların ve medeniyetlerin kavşağında yer alan İstanbul'u bir BM merkezi haline dönüştürmek için yoğun gayret sarf etmektedir. Kadim tarihi, zengin kültürel birikimi, stratejik konumu ve doğal güzellikleri ile İstanbul'un BM merkezi olarak Örgüt'ün misyonuna ve hedeflerine çok değerli katkılar sunacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN