Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İzmir'de 26 binanın acil yıkılması gerek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İzmir'de 26 binanın acil yıkılması gerek

İzmir'i vuran 6,6'lık depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 51'e yükseldiğini açıkladı. Oktay, bölgede 26 ağır hasarlı acil yıkılması gereken bina bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı.

Oktay, İzmir'deki depremde can kaybının 51, yaralı sayısının da 896 olduğunu açıkladı. Oktay, bölgede 26 ağır hasarlı acil yıkılması gereken bina bulunduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Koca da yaptığı kısa açıklamada İzmirlileri koronavirüs kurallarına uymaları konusunda uyardı.

20201101-2-45133121-59386906.jpg
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (solda), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (ortada), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (sağda).

Fuat Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sahil Güvenlik'te arama kurtarma çalışmalarında değişiklik yok. 19 teknenin battığını, 23 teknenin kurtarıldığını belirtmek istiyorum.

Zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam diyor. Yardımların nasıl olacağını da ileriki günlerde açıklıyor olacağız. Kira yardımlarının devam edeceğini sayın Cumhurbaşkanımız da açıklamıştı. Kira yardımları ve taşınma yardımları olacaktır. Sıkıntı yaşatmayacağız.

26 BİNA AĞIR HASARLI

Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız. Seferihisar'da herhangi bir yıkık ağır hasarlı binamız yoktur.

20201101-2-45131625-59383186.jpg

BÖLGEDE 3 BİN 880 ÇADIR KURULACAK

Barınma hizmetlerimizde sıkıntı yok, beslenme ünitelerimiz tüm güçleriyle çalışmalarını devam ettiriyorlar. Barınma da yurtlarımız, spor salonlarımız, gençlik merkezimiz 7 bin kapasiteli, çadırlarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bin 500 çadıra yakın kurulum tamamlanmıştır, 2 bin 685 kişi çadırlarda. 3 konteyner merkezi için yer belirleme çalışmaları yapılmıştır.

Gerek çadırlarda gerek diğer yerlerde olsun yatak, battaniye, uyku seti gibi duş alanları gibi konteynırlarda bir sıkıntımız yok. 21 bini aşkın battaniyemiz de 3 bine yakın mutfak setimiz de..."

BAKAN KOCA'DAN İZMİRLİLERE UYARI

Depremin vurduğu İzmir için kritik uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Koca da, "Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Koronavirüs tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar, virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN