70 yaşındaki Ahmet Çitim'i enkazdan kurtaran ekip: Mutluluktan kendimizi kaybettik

İzmir'i vuran 6,6'lık depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın altında kalan 70 yaşındaki Ahmet Çitim'i enkazdan 33 saat sonra kurtaran kahraman ekip o anları anlattı: O anda profesyonelliğimizi kaybetmedik ama mutluluktan kendimizi kaybettik.

Önceki gün Ege Denizi'nde İzmir'in Sivrihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, göçük altında kalarak hayatını kaybeden kişi sayısı 44'e yükselirken, yaralanan 896 kişiden 667’sinin taburcu edildiği, 229 kişinin ise tedavisinin devam ettiği bildirildi.

MUCİZE KURTULUŞ

Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarda arama- kurtarma çalışmaları devam ederken, depremden 33 saat sonra bir mucize gerçekleşti. Depremin ardından İzmir’de canla başla çalışan Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 70 yaşındaki Ahmet Çitim’i enkaz altından sağ olarak çıkardı.

'MUTLULUKTAN KENDİMİZİ KAYBETTİK'

O anları anlatan ​Bursa UMKE Tim Lideri Ali Faruk Balkan, "Deprem olduktan hemen sonra toplam 18 kişi 3 araçla birlikte İzmir’e geldik. Geldikten sonra koordinatör arkadaşlarla, ilk geceden enkaz ekibiyle göreve başladık" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün 4 buçuk gibi buradaki enkaz alanına geldik. Maalesef bir tane yaşamını yitiren hastamız oldu. Daha sonra, 33 saat geçtikten sonra bizi mutlu eden Ahmet Amca’yı AFAD’la beraber kurtardık. Saat 00.30’da onu enkazdan çıkardık. 1 Kasım benim doğum günüm, bana doğum günü sürprizi oldu. Arkadaşlarımızın özverili çalışmasıyla beraber başardık. Bizim için moral oldu. Yukarı çıkarken amcanın yaşadığını bilmiyordum.

yasli-adami-enkazdan-kurtaran-ekip-mutluluktan-kendimizi-kaybettik-5575-dhaphoto2.jpg

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Amcanın yanına gittik ve hareketleri ve konuşmasıyla, yüz üstü yatar bir şekilde nefes aldığını saptadık. İlk yanına gittiğimizde konuşmuyordu, sadece hareketi vardı. Etrafını biraz daha açtıktan sonra, amcanın yüzü açıldı ve konuşmaya başladı. O anda profesyonelliğimizi kaybetmedik ama mutluluktan kendimizi kaybettik. Biz de serum uygulaması ve standart uygulamalar yaptık. Amcanın bilinci açıldı. Ekiplerle beraber aşağı taşıdık. Ambulansa devrettik ve naklini sağladık. Enkazın üstünde sürekli çalışan arama- kurtarma ekiplerine, diğer kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Böyle giderse daha çok can kurtaracağız."

9 BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Depremde ağır hasar gören toplam 17 bina ile başlatılan, dün 9 binada yoğunlaşılan arama kurtarma çalışmalarında enkaz altında kalan depremzedelere ulaşmak için zamana karşı mücadele veriliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN