Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sarı basın kartlarına iptal kararından vazgeçti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sarı basın kartlarına iptal kararından vazgeçti

Çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, gelen tepkiler üzerine bu kararından vazgeçti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aralarında Evrensel ve BirGün çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal etmişti. Alınan karar birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı yazılı açıklamayla İletişim Başkanlığı'nın kararından döndüğünü belirtti.

TGS'DEN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NA ÇAĞRI

"Örgütlü mücadele geri adım attırdı" başlığıyla yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz hafta hukuk tanımaz bir karara imza atarak birçok gazetecinin basın kartını iptal etti. Meslektaşlarımızı görevlerini yapamaz duruma getirdi. Kartları iptal olan meslektaşlarımız meclise, bakanlıklara, adliyelere giremedi, haber takibi yapamadı. Ancak İletişim Başkanlığı kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak iptal ettiği Sarı Basın Kartlarını yeniden kullanıma açtı.

Görünen o ki İletişim Başkanlığı yaptığı hatadan dönme yolunu seçti. Meslektaşlarımızın yaşadıkları bu mağduriyeti giderme yolunu seçen İletişim Başkanlığına tekrar bir çağrıda bulunarak bir yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden verilmeyen turkuaz kartlarını da bir an önce vermeye çağırıyoruz. Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı bu çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN