Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının basın kartları iptal edildi

Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının basın kartları iptal edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aralarında Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal etti. İptal gerekçesi hakkında bilgi verilmedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aralarında Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal etmesine gazeteciler tepki gösteriyor.

Evrensel’de yer alan habere göre gazetede çalışanlar, basın kartlarını sorgulamak istediklerinde “İptal edildi” ibaresiyle karşılaştı. Haberde, Basın Kartları Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlanmasının ardından yenileme başvurusu yapan gazetecilerin daha önce bekleme sürecinde bulundukları belirtildi.

Basın kartı iptal edilen isimler arasında şu kişiler yer alıyor: Yayın yönetmeni Fatih Polat, sorumlu yazıişleri müdürü Görkem Kınacı, yazıişleri müdürü Şengül Karadağ Bayhan, haber müdürü yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş, haber editörü Vural Nasuhbeyoğlu, sayfa editörü İskender Bayhan, haber redaktörü Şükrü Taş, foto-muhabiri Sevil Atar, muhabirler Şerif Karataş, Derya Dursun, Ercüment Akdeniz, Elif Ekin Saltık, Elif Görgü, Emine Uyar, Mehmet Özer, Özer Akdemir, yazar Erol Aral.

TGS BAŞKANININ KARTI İPTAL EDİLDİ

Haberde, sürekli basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Basın Kartları Komisyonu’nda görev yapmış olan Sultan Özer ve sürekli basın kartı sahibi Fevzi Argun’un da kartlarının iptal edildiği kaydedildi.

Evrensel, gazetecilerin kartlarının iptal gerekçesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Basın Destek Hattı’nı aradığını ancak yanıt alamadıkları için gerekçeyi öğrenemediğini yazdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN