Cuntacı binbaşıdan en net ihanet itirafı: Darbe yapacağız dediler ben de görevi kabul ettim

Cuntacı binbaşıdan en net ihanet itirafı: Darbe yapacağız dediler ben de görevi kabul ettim

Cumhurbaşkanı’na suikast davasında savunma yapan Binbaşı Seymen 15 Temmuz’la ilgili en net itirafta bulundu. Şehit Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Semih Terzi’den ‘rahmetli’ diye bahseden Seymen “Darbe yapılacağı ve sıkıyönetim ilan edileceği söylenince ben de görevi kabul ettim” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te kaldığı otelde suikast girişiminde bulunan ve 2 polisi şehit eden ikisi firari 43’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına devam edildi. Beşinci duruşmasının dördüncü oturumunda bir buçuk gün savunma yapan eski Özel Kuvvetler üyesi Binbaşı Şükrü Seymen dün de ifadesine devam etti. Semih Terzi’nin 14 Temmuz’da askeri hattan kendisini aradığını belirten Seymen, “Rahmetli Semih Paşa, sanıklar arasında bulunan Gökhan Şahin Sönmezateş ile irtibat kurmamı istedi. Görevin ne olduğuyla ilgili bilgi vermedi, Gökhan Paşa’nın söyleyeceğini ifade etti. Bir gün öncesine kadar hiçbir şeyden haberdar değildim. Bir kaç saat öncesine kadar nereye gideceğimizi dahi bilmiyordum” iddiasında bulundu. Sönmezateş ile 15 Temmuz sabahı bir araya geldiğini anlatan Seymen, “Darbe yapılacağı ve sıkıyönetim ilan edileceği söylenince ben de verilen görevi kabul ettim. Komutanlarımdan aldığım emri yerine getirdim. Geçmiş bütün safahatım ve fiziksel kabiliyetlerim nedeniyle seçilmiş olabilirim” ifadelerini kullandı.      

Seymen’in kendisine kumpas kurulduğu ve kullanıldığını söylemesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Emir Şah Baştoğ, “Seni geçtik, koca koca generallerde mi kendini kullandırdı? Sen kullanıldığını ve başını belaya soktuğunu iddia ettiğin Semih Terzi’yi her andığında ‘Rahmetli’ demekten vazgeçmiyorsun” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, sanığın “Ülkede hukuk olmadığı” iddiasına da “Türkiye’de hukuk var. Şu an mahkemede savunma yapıyorsun ve ağzına geleni söyleyebiliyorsun” karşılığını verdi. Seymen’in yaklaşık 1,5 gün süren esas hakkındaki savunmasını tamamlamasının ardından sanıklar açık görüşleri olduğu gerekçesiyle salı günü duruşma yapılmamasını istedi. Baştoğ, uyarısına rağmen söz almadan bağırarak konuşan Sönmezateş’in duruşma salonundan çıkarılmasını istedi. Sönmezateş’in jandarmalarca salondan çıkarılması sırasında diğer sanıkların da ayağa kalkarak bağırmasıyla, kısa süreli gerginlik yaşandı.

‘SU O KADAR BULANIK Kİ’

Savunmasında Marmaris’te çıkan çatışma ile ilgili bilgi veren Seymen “İddianamede, helikoptere ateş ettiğim yer alıyor. İddianamede doğru olan kısım, güvenlik güçlerinin helikoptere ateş ederek Haldun Gülmez’i (yüzbaşı) yaralamasıdır. Sahilde diz çökmüş bir şekilde cep telefonuyla pilotla görüştüm. Bizi öldürmek kastıyla ateş eden polisler için yanımdakilere, ‘Onlarla işimiz yok, karşılık verdirmeyin’ emrini verdim. Bırakın ateş etmeyi, silahım bile elimde değildi. Kastımız adam öldürmek olsaydı, yaşanan ilk temasta polisleri tabanca ile bile öldürür, arkamızda onlarca müşteki bırakmazdık. Sayı, silah, teçhizat, eğitim ve tecrübe farkıyla üstündük” dedi. Bu sözlerin ardından konuşan mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise, “Helikopterden sivil halka nasıl ateş edildiği ortadadır. Polislerin hangi psikoloji ile davrandığını bilemeyiz. Ayrıca sizinle çatışmaya giren polislerin bir kısmı da FETÖ’den tutuklandı. Su o kadar bulanık ki” dedi.

ALGI OLUŞTURUYORSUN, SÖYLEDİKLERİN ANLAMSIZ 

Sözlerine 15 Temmuz’dan sonra ilerleyen süreçte kendilerini FETÖ ile bağdaşlaştırmaya çalışıldığını anlamaya başladığını savunan Seymen “’Hakan Fidan beyefendi, Özel Kuvvetler karargahında ‘Mühimmatlarını bastınız mı? Biz hazırız, siz hazır mısınız’ gibi anlamsız cümleler kurmuş. Onun da yargılanması gerekiyor. Ülkenin beyinleri şu an hapishanede. Bunu yapan TSK içerisindeki çetedir” gibi sözler sarfedince Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, “Sana cevap verecek olan kişi burada yok. Algı oluşturuyorsun. Söylediğin şeyler anlamsız. Sen savunmanı yap. Garip garip şeyler söyleme. Söylediklerinde çelişkiler var” diye Seymen’e cevap verdi.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN