Oğluma 9 mermi sıktınız

Oğluma 9 mermi sıktınız

34 kişiye 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kıyan darbecilerin yargılandığı davaya şehit babasının feryadı damga vurdu. Yılmaz Ercan’ın babası Melih Fuat, savunmasında üç maymunu oynayan ere dönerek “Oğluma 9 mermi sıktınız, şehit ettiniz. Çocuğuma kurşun sıkanları bu ve yanındakiler biliyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına ikinci gün devam edildi. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri’de görüen duruşmada savunma yapan tutuklu erlerden Ahmet Turan Çiftçi, saat 03.00’te tankın içinde uyuduğunu söyleyince Mahkeme Başkanı Taner Akıncı cevap verdi: “Sen ciddi ciddi uyuduğunu mu söylüyorsun? O gece kimse uyumadı. Buradaki kahramanlar uyumadı, bazı kişiler kahve içerek televizyon izledi ama onlar da uyumuyorlardı. Sen uyudun öyle mi?” Köprüde arkadaşları Kurtuluş Kaya öldürüldüğünde komutanlardan birinin, “Bu arkadaşınız ateş etmediği için öldü” dediğini aktaran Çiftçi, bunu hangi komutanın söylediğini duymadığını öne sürdü.      

Mahkemede söz alan şehit Yılmaz Ercan’ın babası Melih Fuat Ercan, sanıkların yüzüne “Çocuğum o gece 30 vatandaşın hayatını kurtardı, yaralı götürüp getirdi. Sonra ‘artık yeter’ deyip motosikletiyle tankların arasında şehit edildi. 9 mermi izi var. 9 mermi sıktınız bu çocuğa. Benim oğlum 10 yıl önce Şırnak’ta da mermi yedi, dağlarda yaşadı o çocuk. Sizin ne Türk milleti ile ne dinimizle ne bayrağımızla ne vatanımızla hiçbir alakanız yok. Benim çocuğuma mermi sıkanı bu arkadaş ve yanındaki köpekler biliyor söylesin” diye haykırdı.

BETON BARİYERLE İHANET EMRİ

Şırnak Silopi’de konuşlu Özel Kuvvetler Harekat Üssü’nde 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Dosyada 14’ü tutuklu 19 sanık hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından etkisiz hale getiren darbeci general Semih Terzi’nin 15 Temmuz saat 22.00 sıralarında Silopi’deki üsten helikopterle Diyarbakır’a hareket ettiği ve komuta yetkisini tutuklu sanık eski yarbay Celal Koca’ya bıraktığı kaydedildi. İddianamede ayrıca dönemin Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, bu sırada Erbil’de görevli Tuğgeneral Halil Soysal’ı arayarak, Silopi’ye gitmesi ve yetkiyi devralması talimatı verdiğine değinildi. Koca’nın da tutuklu sanık eski binbaşı Necmettin Berk’i arayarak, Habur Sınır Kapısı’na gidip Soysal’ı engellemesini istediği kaydedilen iddianamede, bunun üzerine Habur Sınır Kapısı’nda görevli yüzbaşı Koray N.’nin de gidip sınır kapısını forklif aracı kullanarak beton bariyerlerle kapattığı ancak, Tuğgeberal Soysal’ın girişimleri sonucu sınırın açıldığı, ardından da Koca’nın Soysal tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN