Davutoğlu: Bu sefer çatı aday değil çatı bir çete kuruyorlar

Davutoğlu: Bu sefer çatı aday 
değil çatı bir çete kuruyorlar

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek "Şimdi de çatı bir çete kuruyorlar. Bunun adı çatı çete. CHP, MHP, HDP. Birbirlerine söz ettiklerini gördünüz mü" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Sincan mitinginde konuştu. 

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar;

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Sincan'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

28 Şubat günlerini unutmadıklarını, milleti savunmak için yola çıkması gereken tankların, Sincan'da millete meydan okuduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

Darbe günlerinden nereye geldik

"Halbuki şimdi o darbe günlerinden nereye geldik. Şimdi Türk yapımı Altay tankları yürüyor ama milleti savunmaya yürüyor, Cumhuriyeti savunmaya yürüyor. Yabancı yapım tanklarla Türkiye'de 10 yılda bir darbe yapanlar, 27 Mayıs'ta tanklarla caddelere inenler, 12 Mart'ta muhtırayla demokratik olarak seçilmiş iktidarı düşürenler, 12 Eylül'de tankları şehirlere salanlar, 28 Şubat'ta yine tanklarla şehre girenler artık bilsinler ki şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk yapımı Altay tanklarıyla sadece vatan savunmasındadır, millet savunmasındadır. Çünkü artık milli irade egemendir.

Başbakan Davutoğlu, hiçbir engele boyun eğmediklerini, bütün zorlukları aştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

Buna çatı çete derler

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çatı aday üzerinde anlaşıp hep birlikte geldiler ama onlara gerekli dersi verdiniz. 'Cumhurbaşkanı olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaptınız, Allah razı olsun. Şimdi de sadece çatı aday değil, çatı bir çete kuruyorlar. Çatı çete, bunun adı çatı çete. Nasıl bir çatı çete biliyor musunuz? Üç tane muhalefet partisi CHP, MHP, HDP. Birbirlerine daha hiç söz ettiklerini gördünüz mü? MHP hiç HDP'ye dönüp 'Bu millet, bu vatan bölünmez otur oturduğun yere' diyor mu? HDP, MHP'ye dönüp 'neden geçmişte şunları yaptın' diye soruyor mu? CHP, HDP'ye laf ediyor mu?

CHP zaten MHP ile zaten ortak. Peki dertleri kimle? Dertleri AK Parti ile. Ama esas dertleri milletle. Sadece onlar mı, eskiden CHP'nin ulusalcıları paralelcilere, 'f tipi' derdi, şimdi paraleli onlar savunuyor, onlar paraleli savunuyor. HDP ile paralel perde gerisinden konuşuyor, Kandil'le paralel arasında irtibat var. Kandil-paralel-DHKP-C-CHP-MHP-HDP hepsi aynı yerde. Buna çatı çete derler. Temel nerede, millette. Millette temeli olmayanlar, çatı da çete kursalar, koalisyon kursalar milleti durdurabilirler mi?"

Davutoğlu, "7 Haziran'da ya özgürlüklerimizi, demokrasiyi koruyacağız ya da 28 Şubat zihniyetini geri getirecekler. 7 Haziran'da mührü AK Parti'ye vurmak, tarihe de milletin mührünü vurmaktır" dedi.

"Biz birinci parti olmazsak görevimi başkasına veririm"

Başbakan Davutoğlu, partisinin Polatlı Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, "Eğer biz birinci parti olmazsak ben görevimi başka arkadaşıma veririm diyorum. Kılıçdaroğlu'na soruyorum, sen verir misin? Çıt yok. Bahçeli verir mi? Çıt yok. 12 seçim kaybetmiş Bahçeli, Kılıçdaroğlu da 7 seçim kaybetmiş, vermezler. Çünkü onların derdi, koltuk derdi. Bizim derdimiz, vatan, millet ve hizmet derdi" diye konuştu. 

Mitinglerinde "Biz, üç kez Kuvayımilliye yaşadık" ifadesini kullandığını anımsatan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

Yeni Kuvayımilliye'nin adı AK Parti'dir

"Bir, İzmir işgal altına girip düşman Polatlı'ya dayandığında Birinci Meclisimiz tehlike altına düştüğünde Kuvayımilliye ile ayağa kalktık, istiklalimizi kurtardık, Cumhuriyetimizi kurduk. İkincisi, tek parti zulmü altında inlerken, ezanımız minarelerden inmişken, Allahuekber'e minareler hasretken mübarek ve şehit başbakanımız Adnan Menderes'in demokrasi Kuvayımilliye'si. Allah rahmet eylesin ve bir daha bu ülkede tek parti zulmünü yaşatmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermesin. Üçüncü Kuvayımilliye,  2002'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu aziz devlet, bu izzetli millet IMF kapısına borçlu kılınmıştı. IMF'den borç dilenen çökmüş bir ülke intibahı oluyorduk, bize 'hasta adam' diyorlardı. Kendi tankımızı yapmayı bırakın kendi piyade tüfeğimizi yapamıyorduk. Yeni bir Kuvayımilliye'ye ihtiyaç vardı. İşte o, yeni Kuvayımilliye'nin adı AK Parti'dir. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığında iktidara geldiğinde, bütün bu kabus gibi çöken kara tablo değişti."

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN