Davutoğlu: Kolon kesen en büyük kul hakkına girer

Davutoğlu: Kolon kesen en büyük kul hakkına girer

Düzce depreminin yıl dönümünde konuşan Davutoğlu "Kim sadece rant sebebiyle bir binayı eksik ve yanlış malzemeyle inşa ederse, kim o binalardaki kolonları keserse, kim dünyevi hesaplar için insanların kaderiyle oynarsa en büyük kul hakkına girer" dedi.

12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Resmi kayıtlara göre, 710 kişinin hayatını kaybettiği depremin merkez üssü Kaynaşlı ilçesindeki programa vefat edenlerin yakınları katıldı. 

04-002.jpg

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, programda yaptığı konuşmada, devletin ve vatandaşların katkılarıyla depremin izlerinin silindiğini belirtti. Belediye olarak ilçede çalışmalara devam ettiklerini anlatan Şahin, Allah'tan bir daha böyle acılar yaşatmamasını temenni etti. 

03-002.jpg

Etkinliğe katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da afet dönemlerinde statü, mevki, etnik farklılıkların unutulduğunu ve sadece insan olunduğunun hatırlandığını söyledi.  

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Davutoğlu, "Biz sadece depremde kaybettiğimiz o güzel insanları anmıyoruz. Aynı zamanda bu anmalar, bizde bir deprem bilincini, farkındalığını oluşturduğu için önemlidir" dedi.

02-003.jpg

"NE KUL NE DE ALLAH NEZDİNDE İTİBARI OLUR"

Davutoğlu, İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremi hatırlatarak şunları kaydetti:

"Buradan ders çıkaracağız. Bina yapmak, servet kazanma aracı değildir, insanlara huzur ve sükun duyacakları bir mesken inşa etmektir. Dolayısıyla kim sadece rant sebebiyle bir binayı eksik ve yanlış malzemeyle inşa ederse, kim o binalardaki kolonları keserse, kim küçük dünyevi hesaplar için insanların kaderiyle oynarsa en büyük kul hakkına girmiş olur ve ne kul ne de Allah nezdinde itibarı olur."

01-005.jpg

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. 

DAVUTOĞLU'NDAN 'İMAR BARIŞI' TEPKİSİ

İzmir'de 115 kişinin öldüğü depremden sonra bölgeye giden Davutoğlu, 'imar barışı'nı sert sözlerle eleştirmişti. 

İmar barışı adı altında bazı ruhsatsız binaların ruhsatlandırıldığını belirten Davutoğlu, kamu bütçe açıklarını kapatmak için imar barışının yapıldığını ve şu an bunun zararlarının görüldüğünü söylemişti. 

Davutoğlu şunları kaydemişti: "Geçmişte imar barışı adı altında yapılan bazı ruhsatsız binaların dahi kamu bütçe açıklarını kapatmak için, bir kaynak oluşturmak için bir af kapsamına alınmasının zararlarını görüyoruz. Kuralları objektif olarak ortaya konmuş bir imar yasasına ve il bazında şekillenmiş yeni bir anlayışa ihtiyaç var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN