Davutoğlu: Paralel'e vurunca, Demirtaş ses veriyor

Davutoğlu: Paralel'e vurunca, Demirtaş ses veriyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, genel seçimler kapsamında Siirt'te yaptığı konuşmada muhalefetin paralel yapıyla işbirliğine gittiğini söyleyerek "Pensilvanya'ya vuruyorsun ses Demirtaş'tan geliyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu 7 Haziran Genel Seçimleri kapsamında Siirt'te partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi. Konuşmasında muhalefet partilerinin tutumunu eleştiren Davutoğlu, muhalefeti paralelle iş tutmakla suçladı.

Davutoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları:

Bir Siirtliyle daha gurur duymalısınız. O da Şehit Savcı Mehmet Kiraz. Ben çok şehit cenazesi gördüm ama annesi babası eşi bu kadar metanetli olan başka şehit ailesi görmedim.  2002'de Erdoğan'ı yasaklı kıldılar. Bizi engelleyebildiler mi? 2004 yılında 'Genç subaylar rahatsız' diye başlıklar attılar, 2007'de E-Muhtıra' verdiler. Bizi durdurabildiler mi? Dimdik durduk. Bize destek vermeye devam edecek misiniz? 2008'de partimizi kapatmak istediler. Kapatabildiler mi? Şimdi de zayıflatmak istiyorlar. 2013'te Gezi provokasyonlarını yaptılar, sonra 17-25 Aralık'ta kumpas kurdular. Başarabilirler mi?

"CHP'nin Kürt versiyonu HDP"

CHP diyor ki Diyanet'i kapatacağız. Aslında 1930'lu yıllarda da Ezan'ı bu kubbelerde değiştirmişlerdi. Şimdi bunların Kürt versiyonu HDP var. Diyanet'i kapatacağız diyor.  Buraya geldiğinde müftüleri aday gösteriyorlar. Batıda ateistleri aday gösteriyorlar. Kimsenin inancını sorgulamıyorum ama burada onları aday gösterebilirler mi? Bunlara bakıyorsun Fransa Komünist Partisi destek çıkıyor. Yakışır. Bakıyorsun Ermeni Hınçak ve Taşnak grupları destek oluyor. Herkesten destek almaya çalışıyor. Gitti Amerika'da perde arkasında Ermenilerle konuştu. Geldi buraya Ermeni soykırımı vardır. Kürtler de katletmiştir. Özür dileriz diyor. Yeter ki AK Parti gitsin diye herkesle iş birliği yapmaya çalışıyor. 

Pensilvanya-muhalefet ilişkisi

Pensilvanya'ya vuruyorsunuz ses Demirtaş'tan geliyor. 3 legal parti CHP, MHP ve HDP bir de 3 illegal örgüt Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C AK Parti'ye karşı birleştiler. Asıl Tillo'daki bu topraklarını irfanına karşı birleşiyorlar. Siz bu toprakların evladı olarak bu şer çetesine izin verir misiniz? Bunların karşısında AK Parti Elif gibi duruyor.

"Mazlumları zalime teslim etmeyiz"

"Biz burada Türk ve Kürt omuz omuza yaşayacağız diyecek misiniz?" diye halka seslenen Davutoğlu, "Ya sev ya terk et diyorlardı. Bu HDP'nin zihniyeti de aynı ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu topraklardan gidin diyor. Baskılara karşı bu topraklar bizim diyecek misiniz?  Esed'i 3 yıl boyunca savunan HDP, Türkmenleri Arapları ülkeye niye alıyorsunuz diyen HDP, Kobani'yle birlikte hemen geri döndü. Ama şimdi de Kılıçdaroğlu, geri göndereceğiz diyor. Biz ise kapımıza sığınanları, zulme karşı mazlumları asla zalim Esed'e teslim etmeyiz. Çünkü biz adaleti temsil ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN