Bahçeli'ye 'serok' tepkisi: Neden rahatsız oluyorsun

Son dakika haberi... Bahçeli'nin 'erken seçim olmayacak' açıklamasını değerlendiren Davutoğlu "Bahçeli erken seçimin olmayacağını söyledi. Bahçeli 'erken seçim yok' demişse bilin ki erken seçim geliyordu" dedi.

Son dakika haberi...MHP liderinin erken seçime yönelik sözlerini değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Bahçeli erken seçimin olmayacağını söyledi. Bahçeli 'erken seçim yok' demişse bilin ki erken seçim geliyordu" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kurucular Kurulu toplantısı öncesinde konuştu. TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Davutoğlu "Bizim hesaplamalarımıza göre genç işsizlik yüzde 30'u aştı. Türkiye'nin her yerinde gençler işsizlikten kıvranıyor. Üniversite bitiren gençlerin hala anne baba bağımlılıklarının devam etmesi onların onurlarını zedeliyor. Bugün maalesef tablo bu" diye konuştu.

Bahçeli'nin sürekli 'Serok Ahmet' diyerek kendisini hedef almasına da tepki gösteren Davutoğlu bu ismin kendisine terörle mücadele ederken Diyarbakır'lılar tarafından takıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Zamanında 'Serok Vezir' dediklerinde de eleştirmiştiniz. O zaman da 'Neden rahatsız oluyorsunuz' dedim. Şimdi tekrar söylüyorum. Milyonlarca insanın kullandığı bir dili, nasıl hakaret unsuru olarak kullanabilirsiniz? Bana hakaret etmenizi dahi affedebilir ama bu ülkenin vatandaşlarının bir kesiminin diline, örfine hakaret etmenizi asla kabul etmeyiz."

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Bahçeli erken seçimin olmayacağını söyledi. Bahçeli 'erken seçim yok' demişse bilin ki erken seçim geliyordur.

Her alanda açıklamalarımızla kendi vizyonumuzu ortaya koyduk. Güçlendirilmiş parlamenter sistem modeli ile ilgili bir doküman sunacağız. İlk defa bir siyasi parti Türkiye'de nasıl bir hükümet sistemi öngördüğünü daha seçimlere girmeden açıklamış olacak.

Mal beyanı vermek korkusuyla ilçe başkanı olmayacak, herhangi bir yolsuzluk, akçeli iş üzerinden kendini ve yakınlarını zengin etmeye çalışacaklar bu partinin kapısından içeri girmesinler. Bu kapı yolsuzların kapısı değil, temiz siyasetin kapısıdır.

Hangi anket oyunları yapılırsa yapılsın gümbür gümbür geliyoruz. Şu anki siyasi partilerin en samimi, en cesur kadrosu buradadır.

Bizim hesaplamalarımıza göre genç işsizlik yüzde 30'u aştı. Türkiye'nin her yerinde gençler işsizlikten kıvranıyor. Üniversite bitiren gençlerin hala anne baba bağımlılıklarının devam etmesi onların onurlarını zedeliyor. Bugün maalesef tablo bu.

Sen pandemi sürecinde bütün millete 9 milyar TL harcıyorsun, bir günde bir kalemde yandaş bir şirkete 9.5 milyar TL vergi muafiyeti sağlıyorsun. 'Sabret' dedikleri halk bunu sormaz mı?

Dünya beşten büyüktür dedikten sonra ülkenizde 5 şirkete dayalı bir ekonomik sistem kurmayın. Halk ızdırab içindeyken, halka 'Sabret' diye vaaz etmeyi bırakın da gerekeni yapın.

Meydanlarda idam ipleriyle dolaşan Bahçeli o tavrı şimdi niye sergilemez? Hangi pazarlıkları yaptınız? Öcalan'ın kardeşi televizyonlara çıkartılır, ses çıkarmaz. Abdullah Öcalan'dan mektup getirilir, ses çıkarmaz. Doğu Türkistanlılara zulmedilir ses çıkarmaz.

Ankara'da milliyetçilik taslamak kolaydır. Esas vatanperverlik her vatandaşı kucaklamak, yurt dışında da gönül coğrafyamıza sahip çıkmaktır. Şimdi sormak vaktidir Sayın Bahçeli'ye, niye masa Moskova'da kurulur, Aliyev yalnız bırakılır? Niye Türkiye masada yok?"

MUHALEFET BAHÇELİ'YE SESLENDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 'erken seçim' için MHP lideri Bahçeli'ye seslenmişti. 

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye  "Ülkeyi seviyorsan 'yeter artık' de ve Türkiye'yi seçime götür" çağrısı yapmıştı.

Davutoğlu da Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den seslenerek "Osmaniye'den Bahçeli'ye bir çağrı yapıyorum. Gelecek sene erken seçime gidin" ifadelerini kullanmıştı. 

Van'da esnafla bir araya gelen DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise Türkiye'nin erken seçime gidebileceğini belirterek "2023'e kadar sistemin dayanmasını açıkça zor görüyoruz. Problemeler büyük olsa da Türkiye'nin hızlı ayağa kalkma potansiyeli var" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun çağrısına bugün Meclis Grup Toplantısı'nda cevap veren MHP lideri Bahçeli "CHP Genel Başkanı’nın seçim isteği de sipariştir, aynı zamanda hezeyandır " dedi.

"Sayın Kılıçdaroğlu ülkemi ve milletimi canımdan aziz biliyor, her şeyden çok seviyorum. Bunu senin teyit ve tayin etmen ne haddindir ne hakkındır. Ancak senden ve zihniyetinden hiç mi hiç hazmetmiyorum." ifadelerini kullanan Bahçeli, "Seçime gidip ne yapacaksın, nereye ulaşacaksın, sana kimler ne söyledi? Neyi vaat ettiler? Ankara’dan bir Bişkek mi çıkarmayı düşünüyorsun? Buna mı hazırlanıyorsun? Osman Kavala’ya duyduğun sempatinin altında yatan asıl neden Sorosçuların desteğini mi almak?" sorularını sordu.

Bahçeli şunları kaydetti: "Biz erken seçim talebini söyleyenden daha çok söyletenleri yani sahibinin sesini ve kimliğini merak ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, sen ki, KKTC’deki Kapalı Maraş bölgesine bile yabancısın, sanki ilk kez duymuş gibisin, sana bakıp bakıp üzülüyorum, hep çalışmadığın yerlerden sorularla karşılaşıyorsun. Kılıçdaroğlu’na diyorum ki seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz, söz gümüşse sukut altındır, sükut et de biraz kazan.

Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var, beklemesini bil. Sakın ha tedbiri elden bırakma, davetsiz gelen döşeksiz oturur. Kulağına küpe olsun, elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Hele biraz sabret; gurkun cücüğü güzün sayılır. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme; işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Göz var izan vardır, bizim görüşümüz açıktır, değişmemiştir. MHP, genel seçimlerin zamanında yapılmasından, sandığın 2023 yılının Haziran ayında kurulmasından yanadır. Bu tutarlılığımızı ve kararlılığımızı muhafaza edeceğiz. Erken seçim tartışması boşuna emek ve nefes israfıdır." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN