Euro 10 TL’yi gördü Davutoğlu sert tepki gösterdi: Ülkeyi Avrupa’nın en fakiri yaptılar

Euro 10 TL’yi gördü Davutoğlu sert tepki gösterdi: Ülkeyi Avrupa’nın en fakiri yaptılar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, TL’nin dolar ve euro karşısında erimesine tepki gösterdi. Türk lirasının her gün kan kaybettiğini belirten Davutoğlu, “2 yılda ülkeyi Avrupa’nın en fakir ülkesi haline getirdiniz” dedi.

Dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelerin ardından dövizde rekor artış yaşandı. Euro tarihi zirvesini görerek 10 liraya ulaştı. Dolar ise kısa sürede 8.53 TL'yi görerek yeni rekorunu kırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mevcut tablo karşısında Türk lirasının giderek değerini daha da kaybetmesine tepki gösterdi. 

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Davutoğlu, Türk lirasının her gün kan kaybettiğine dikkati çekerek, "Ekonominin gerçeklerinden uzak hayalleriniz ve komplo teorileriniz ile 2 yılda ülkeyi Avrupa’nın en fakir ülkesi haline getirdiniz. Size tek hanede bıraktığımız enflasyondan, faizden ve işsizlikten sonra Euro/TL kurunu da çift haneye taşıdınız" dedi.

 

"TL'Yİ AYAĞA DÜŞÜRMEKTEN KORKMADILAR"

Gelecek Partisi'nin 1'inci Olağan Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, "Bu liyakatsiz, eski Türkiye artığı iktidardan korkmayın. Onlar hukuk devletini yok etmekten, TL’yi ayağa düşürmekten, ifade hürriyetine saldırmaktan korkmadı. Korku eşiği aşıldı, artık iktidar muhalefetten, milletten korkuyor" ifadelerini kullanmıştı.  

Konuşmasında kayıp yılların hesabını soracaklarını söyleyen Davutoğlu şunları söylemişti:  

“Bugün halkımızın karşı karşıya kaldığı yoksullaşma insan onurunu tahrip edecek noktaya gelmiştir. Koalisyon iktidarı ise bu yoksullaşma karşısında bir yandan halka tepeden bakan bir kibir diğer yanda ise ne yaptığını bilmez bir acziyet sergilemektedir.  

Sayın Erdoğan “evime ekmek götüremiyorum” diyen esnafa mütekebbir bir edayla keyif çayı verirken, Sayın Bahçeli askıda ekmek projesi ile yoksulluğun ulaştığı düzeyi tam bir acziyet ile teşhir etmektedir. Biz 2016 yılında ülkeyi bunlara 876 milyar dolar milli gelir, 11.000 dolar kişi başına düşen milli gelirle teslim etmiştik. Şimdi kendilerinin iyimser senaryolarında dahi bu sene milli gelir 702 milyar dolara kişi başına düşen milli gelir ise 8000 dolar civarına gerileyecektir.  

Yine kendilerinin ürettiği yeni ekonomik programa göre en iyimser beklentilerine göre 2022 yılında yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken milli gelirimiz 2016 yılının çok gerisinde 801 milyar dolar olacak. Peki bu kayıp yılların hesabını kim verecek? İşsizlik 2016 ‘da %9 civarındaydı şimdi kedi açıkladıkları sanal rakamlara göre %13.4 iken gerçekte genç işsizlik %30 ları aşmış durumda.  

Bıraktığımızda dolar 2.80 Euro 3.1 civarındaydı; şimdi dolar 9.0'lara Euro ise çift haneli rakamlara doğru seyir halinde. Peki bu kayıpların hesabını kim verecek? Doları umursamayan Hazine ve Maliye Bakanı mı, halk yoksulluk ve işsizlik ile boğuşurken ekonomimiz pik yapıyor diyebilen Cumhurbaşkanı mı?” 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN