Ahmet Davutoğlu: Bir dip dalga var! Ademe mahkum etmek isteyenlere güzel cevap

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin Kongresi'nde KARAR TV'nin özel yayınına katıldı, Elif Çakır ve İbrahim Kahveci'nin sorularını cevapladı. Davutoğlu, "Bir dip dalga var. Bunu gördük. Bizi ademe mahkum etmek isteyenlere güzel bir cevap..." dedi.

KARAR TV Gelecek Partisi'nin Ankara'daki kongresini canlı yayınla ekrana getirdi. Elif Çakır ve İbrahim Kahveci, konuklarıyla kongrenin nabzını tuttu. 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da kongre konuşmasından sonra canlı yayında yazarlarımızın sorularını cevapladı. Davutoğlu kongre sürecine kadar sahadan edindiği izlenimi aktarırken "Bir dip dalga var. Bunu gördük. Parti kuramayacağımızı teşkilatlanamayacağımıza düşünenlere bugünkü kongre ve partimize illi güzel bir cevap oldu. O zaman demiştik, ademe mahkum etmeye çalışanlar 'adem' karşısında mahçup olacaklar diye. Halkın içine girdiğimizde sadece muhabbet görüyoruz" dedi. 

Gelecek Partisinin medya ambargosu ve iktidarın engellemelerine rağmen kongresini yaparak seçimlere hazır hale geldiğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: 

"Ademe mahkum etmek kendi kanallarına çıkarmamak. O kanallara çıkmamıza gerek yok. Normalde haber değeri taşıyan bir kongrede medya yok. Anlayışla karşılıyorum. Psikolojik devrim aşılmadan siyasi devrim olmaz. Geçen yıl parti kurmadan önce sayın Cumhurbaşkanı bana en ağır hakaretleri saydı ve dolandırıcılık suçlamalarında bulundu. Biz o zaman geri adım atmış olsaydık,  birkaç saat içinde her şeyimizi açıklayabilirsiniz, Meclis orada, hesap vermeye hazırım. Siz de hesap verin dememiş olsaydım o korkuyu şimdi aşamazdık. İl başkanlarımızın, kurucularımızın gördüğü baskılar. Partiye katılanların tehdit edilmesi... Birileri bu psikolojik eşiği aşmak zorundaydı. Zamanla yaptığımız daha iyi anlaşılacak. İktidara yakın çevreden 'şimdi yapmak istediğinizi daha iyi anlıyoruz' diyenler çıkmaya başladı. Psikolojik devrim çok yakın, siyasi devrim de peşinden gelecek. Ben çok ümitliyim"

Davutoğlu Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de "İktidar ve ortağı erken seçim istemez. Bu kadar yolsuzluk ve ekonomik kriz varken buna yanaşmaz. Çünkü bu enkazın altında kalma korkusu yaşıyorlar" dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün Nedim Yamalı Kani Torun, partinin ekonomi kurmaylarında Kerim Rota, Kurucular Kurulu Üyesi Ekonomist Serkan Özcan, Parti Sözcüsü Selim Temurci ve Gelecek Partisi Kurucusu Abdullah Başçı da KARAR TV özel yayınında soruları cevapladılar. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN