DEAŞ, Bağdadi ve Muhacir'in öldürüldüğünü doğruladı

DEAŞ, Bağdadi ve Muhacir'in öldürüldüğünü doğruladı

Terör örgütü DEAŞ, Bağdadi ve Muhacir'in öldürüldüğünü doğruladı. Bağdadi sonrası örgütün başına gelmesi beklenen Muhacir'in de öldürülmesinin ardından, DEAŞ yeni lideri olarak Ebu İbrahim El Haşimi'yi duyurdu.

Ebubekir el-Bağdadi ve sözcüsü El Muhacir'in öldürüldüğünü açıklamıştı. DEAŞ da bugün ABD'nin açıklamalarını doğruladı. Ayrıca, DEAŞ'ın yeni liderinin 'Ebu İbrahim El-Haşimi El-Kureyşi' olduğu açıklandı.

Bağdadi’den sonra IŞİD’in en tanınan isimlerinden olan el Muhacir’in öldürülmesine ilişkin Trump yönetimi resmi açıklama yapmasa da ABD medyası ‘Suriye’nin kuzeyinde seyahat halindeyken hava saldırısının hedefi olduğunu’ yazmıştı.

CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, açıklamasında "(Bağdadi'nin) Gizlendiği yerde kısa süreli ve eyleme geçirilebilir istihbaratı elde ettiğimiz netleştiğinde, onu yakalamak veya öldürmek için tasarlanmış bir infaz planı geliştirdik ve görev için özel bir operasyon ekibi hazırlamaya başladık. Misyonun ana taslağı Suriye'de önceden düzenlemiş olan özel operasyon kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir helikopter saldırısıydı" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bağdadi’den sonra örgüt liderliğini devralması beklenen el Muhacir’in de devredışı kalması sonrası, ses kaydında örgüt liderliğine Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’nin getirildiği duyuruldu.

Örgüt, bu açıklamaları, ses mesajıyla Telegram uygulaması ve kendi haber ajansı olarak bilinen Amak üzerinden yaptı.

IŞİD, “Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürülmesinin intikamı alınacak” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN