Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi

Demirtaş'ın tahliye başvurusu reddedildi

AYM'nin, eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için verdiği 'hak ihlali' kararı sonrası yapılan tahliye başvurusu da reddedildi.

Anayasa Mahkemesi'nin, 19 Haziran'da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 5 ayrı bireysel başvurusuyla ilgili ihlal kararı vermesinin ardından avukatların yaptığı tahliye başvurusu Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

NE OLMUŞTU?

AYM, Demirtaş'ın başvurusunu değerlendirdiği kararında, Demirtaş'ıb 4 Kasım 2016 ile 2 Eylül 2019 tarihleri arasındaki tutukluluğunu makul bulmayıp ihlal kararı vermişti.

Ancak bu kararın Demirtaş'ın tahliyesinin önünü açmayacağı belirtilmişti. Zira ana dava dosyasından tahliye edilmesinden hemen önce Demirtaş başka suçtan tutuklanmıştı.

Buna karşılık Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, ihlal konusunda ortaya konulan gerekçelerin, halen tutuklu olduğu dosya için de geçerli olduğunu vurgulayarak, Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN