Deprem bölgesindeki çiftçilere tarımsal destek ödemeleri bugün başlıyor

Deprem bölgesindeki çiftçilere tarımsal destek ödemeleri bugün başlıyor

Deprem bölgesindeki çiftçilere tarımsal destek ödemeleri bugün başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Elazığ ve Malatya'daki çiftçilerimize 31 Ocak'ta verilmesi planlanan 33,3 milyon liralık tarımsal destekler bugün ödenecek" açıklaması yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Elazığ ve Malatya'daki çiftçilerimize 31 Ocak'ta verilmesi planlanan 33,3 milyon liralık tarımsal destekler bugün ödenecek" açıklaması yaptı.

Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ ve Malatya'ya yönelik tarımsal destek ödemelerindeki değişikliğe ilişkin bilgi verdi. 

18'DEN SONRA HESAPLARA AKTARILACAK

İki ilde bulunan çiftçilerin tarımsal destek ödemelerini bugün yapacaklarını belirten Pakdemirli, "Elazığ ve Malatya'da bulunan çiftçilerin 31 Ocak'ta yapılması planlanan 33,3 milyon lira değerindeki tarımsal destek ödemelerini bugün saat 18.00 itibarıyla üreticilerin hesaplarına aktarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, bu kapsamda Elazığ ve Malatya'daki üreticilere buzağı için 23 milyon lira, yem bitkileri için 6,5 milyon lira, hububat için 3 milyon lira, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programı (ÇATAK) için 700 bin lira, sertifikalı tohum kullanımı için de 100 bin lira destek ödemesi yapacaklarını kaydetti.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN