Derya Bağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ ne iş yapıyor, mesleği nedir?

Derya Bağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ ne iş yapıyor, mesleği nedir?

Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ'a özel memur kadrosu açınca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Derya Bağ'ın ne iş yaptığı ve mesleği merak edilirken, YÖK'ten yapılan açıklamada akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceği ifade edildi. İşte, 'Derya Bağ biyografisi'...

'Derya Bağ kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ ne iş yapıyor, mesleği nedir?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Pamukkale Üniversitesi'nde açılan memur kadrosunda aranan kriterleri karşılayan tek kişinin rektör Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ olması, YÖK'ü harekete geçirdi. 'Kişiye özel kadro ataması'na soruşturma başlatan YÖK, rektör Bağ'ın görevden alınmasına karar verdi. Detaylar haberimizde...

DERYA BAĞ'A AÇILAN KADRO İLANI, REKTÖR HÜSEYİN BAĞ'I KOLTUĞUNDAN ETTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açırdığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında rektör Bağ'ın görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

DERYA BAĞ HÜSEYİN BAĞ OLAYI NEDİR?

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı kadrosu için 7 Temmuz 2020 günü yayımlanan ilan kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişinin rektör Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ olması tepki çekmişti. Rektör Bağ daha önce de öğretmen olan eşi Derya Bağ'ı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan naklederek İslami İlimler Enstitüsü'ne 'enstitü sekreteri' olarak ataması ile gündeme gelmişti.

Kamuoyununun gündemine oturan olay sonrası 'eşe özel atama' ile ilgili soruşturma başlatan YÖK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: "İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur. Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos’ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz."

KRİTERLERİ KARŞILAYAN TEK KİŞİNİN DERYA BAĞ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İlanda yer alan kriterler şu şekildeydi:

* Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

* Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak.

* Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

* Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.

* Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak.

* Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.

Rektör Hüseyin Bağ, o dönemde yaptığı açıklamada, "Eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi’nde çalışıyordu. O zaman normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu?" ifadelerini kullanmıştı. Fakat YÖK'ün uyarısıyla üniversite tarafından yapılan işlem geri çekilmişti.

DERYA BAĞ KİMDİR?

Denizli Bereketli İmam Hatip Lisesi'nin kurucularından olan Derya Bağ, aynı okulda 1 sene müdürlük, 2 sene de müdür yardımcılığı yapmıştır.

1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitiren Derya Bağ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalında 2015 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

HÜSEYİN BAĞ KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN