Deutsche Bank artık Trump'la çalışmayacak

Deutsche Bank artık Trump'la çalışmayacak

Alman Deutsche Bank, ABD Kongre Binası’na yapılan baskının ardından, ABD Başkanı Donald Trump ve kendisine ait şirketler ile çalışmayacağını açıkladı.

Almanya’nın Frankfurt kenti merkezli Deutsche Bank yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ABD’de 6 Ocak’ta Kongre Binası’na ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından yapılan baskının ardından, gelecekte Trump ve kendisine ait şirketler grubu ile çalışılmayacağı duyuruldu.

Açıklamanın ardından Deutsche Bank Sözcüsü yöneltilen soruları yanıtsız bırakırken, bankanın kararına ilişkin Donald Trump ve şirketlerinden henüz bir açıklama gelmedi.

Geçen hafta Kongre Binası’nda yaşanan olayların ardından Deutsche Bank ABD Operasyon Başkanı Christiana Riley sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,“Tüzüğümüzle gurur duyuyoruz ve halkın iradesinin muhafaza edilmesini sürdürmek ve barışçıl bir güç geçişinin gerçekleşmesini sağlamak isteyenlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Deutsche Bank, Trump’ın 2 oğlu tarafından yönetilen Trump şirketler topluluğuna neredeyse 340 milyon dolar kredi vermesiyle ve şirketler topluluğunun en önemli kredi vereni olarak biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN