Trump kendini savundu: Uzmanlar analiz etti, konuşmamda sıkıntı yok

Trump kendini savundu: Uzmanlar analiz etti, konuşmamda sıkıntı yok

ABD Başkan Trump, darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, "O sabah destekçilerime yaptığım konuşma, gayet uygun bir konuşmaydı" ifadesini kullandı.

ABD Başkan Donald Trump, Texas eyaletine yapacağı ziyaret öncesi Washington DC yakınlarındaki Andrews Hava Üssünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.   

6 Ocak'taki Kongre baskını konusunda kendisinin payı olduğu yönündeki görüşleri reddeden Trump, "Yaz aylarında Portland ve Seattle'da yaşanan ayaklanmalara bakarsanız, üst düzey siyasetçilerin söylediklerinin ciddi bir problem olduğunu görürsünüz. Ancak, uzmanlar benim çarşamba günkü konuşmamı analiz ettiler. O sabah destekçilerime yaptığım konuşma gayet uygun bir konuşmaydı" görüşünü paylaştı.  

"SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ BÖLÜCÜ DAVRANIYOR"

Trump, kişisel hesabını süresiz olarak askıya alan Twitter ve bazı kısıtlamalara giden diğer sosyal medya şirketlerine de tepki gösterdi.  

Sosyal medya şirketlerinin tutumunu "ülkemiz için korkunç" sözleriyle eleştiren Trump, "Sosyal medya şirketlerinin felaket bir hata yaptığını düşünüyorum. Onlar çok bölücü davranıyor. Çok uzun süredir tahmin ettiğim şeyleri şu an yapıyorlar. İnsanlar da buna tepki göstermiyor. Sosyal medya şirketlerinin yaptığı çok tehlikeli" diye konuştu. 

"BEN ŞİDDET HİÇ İSTEMEDİM"

Beyaz Saray'dan ayrılmadan önce de gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" dedi. 

Trump, kendisine yönelik azil süreci konusunda ise "Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma. Bu azil süreci, büyük bir öfkeye yol açıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

NE OLMUŞTU?

Trump'ı destekleyen on binlerce gösterici 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresi'ne yürümüştü. 

Polis barikatlarını aşan kızgın göstericiler Kongre'ye basmış ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş ve olayların bastırılması için Kongre'ye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti. 

Kongre baskının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e olayları azmettirdiği gerekçesi ile Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu. 

Demokratlar bugün de Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN