DEVA Partisi Abant'ta 3 günlük kampa girdi

DEVA Partisi Abant'ta 3 günlük kampa girdi

Parti yetkilileri, DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ın çağrısıyla Bolu Abant'ta 3 günlük kampa girdi. Partinin kuruluşundan bu yana geçen 7 aylık süreç kampta masaya yatırılacak.

DEVA Genel Merkez kurulları ve kurucu üyeleri, Genel Başkan Ali Babacan'ın çağrısıyla Bolu'da kampa girdi.

3 gün sürecek kampta parti içi değerlendirme toplantısı yapılacağı açıklandı.

01-006.jpg

Bugün başlayan ve 22 Ekim'e kadar sürecek toplantıda Babacan ve ekibinin, partinin kuruluşundan bu yana geçen 7 aylık süreci değerlendirip önümüzdeki döneme ilişkin politika önerilerini belirlemesi planlanıyor.

ALİ BABACAN KİMDİR?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. Babacan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü birincilikle bitirdi, yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de İşletme dalında tamamladı.

ABD'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı, daha sonra Ankara'da ticaretle uğraştı.

Babacan, AK Parti'nin kuruluşunda yer aldı, 22, 23 ve 24. dönemde Ankara milletvekili seçildi. 58 ve 59. hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı.

60. hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61 ve 62. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. 

7 ay önce Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kurdu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN