Ali Babacan'dan Servet Turgut çağrısı: Hukuk reformundan bahsediyorsanız gereğini yapın

Ali Babacan'dan Servet Turgut çağrısı: Hukuk reformundan bahsediyorsanız gereğini yapın

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Van İl Kongresi'nde konuştu: Hukuk reformundan bahsedenlere sesleniyorum; Servet Turgut’a ve Osman Şiban’a yapılanları açığa çıkarın.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Van İl Kongresi'nde konuştu. Hükümetin hukuk reformu açıklamasına da değinen Babacan "Hukuk reformundan bahsedenlere sesleniyorum: Servet Turgut’a ve Osman Şiban’a yapılanları açığa çıkarın. Gereğini yapmazsanız, bu millet sizi “işkenceyi geri getiren iktidar” olarak hatırlayacak" dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

Kamu gücünü kullanan kimse vatandaşa işkence yapamaz
Bugünkü iktidar, işkenceye sıfır tolerans ilkesiyle çıktığı yolda, işkenceciye sıfır ceza noktasına vardı. Bakın, polis karakolunda çekilen işkence fotoğraflarının ayan beyan servis edildiği bir ülke olduk. İşkence, adeta bir ceza politikası haline dönüştü. İnsan onuru çiğneniyor. Kamu gücünü kullanan hiç kimsenin vatandaşa kötü muamele yapma hakkı yoktur. İşkence yapmak gibi bir hakkı hiç yoktur.

"İŞKENCEYİ YAPANLAR KİMDEN GÜÇ ALIYOR?"

Son yıllarda Van’dan gelen işkence görüntüleri hepimizi derinden yaraladı. Üç sene önce mantar toplayan köylüler gözaltına alındı, köylülere işkence yapıldı. Ama gerçek ortaya çıktı. İşkence yaptıkları insanlar, mantar toplamaya giden köylülermiş. Peki özür dileyen oldu mu? Bu hatayı yapanlardan hesap soran oldu mu? Bu gariban insanlara işkence yapanlara göstermelik bir dava açtılar. Birinci derece mahkemesi, yargılanan sanık hakkında beraat kararı verdi. Bu kararı veren hakimler kimden güç alıyorlar? Peki o işkenceyi yapanlar kimden güç alıyorlar?

Biraz önce arkadaşlarımızla beraber Servet Turgut’un evini ziyaret ettik. Eşini, altı kızını, bir oğlunu gördük. Başsağlığı diledik. Aile gerçekten perişan. Mersin’de bulunan Osman Şiban’ı telefonla aradık, ona ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Son derece üzgünüz. 

d0d77d3c-b302-4471-9328-86813135e228.jpg

"HUKUK DEVLETİNİN GEREĞİNİ YAPIN"

Buradan hükümete sesleniyorum. Bugünlerde hukuk reformundan bahsediyorsunuz, “İnsan Hakları Eylem Planı” diyorsunuz. Açık çağrı yapıyorum: Haydi, hukuk devletinin gereğini yapın. Servet Turgut ve Osman Şiban’a yapılanları açığa çıkarın, sorumluları yargılayın. 64 yaşındaki bir insanın ölümünü her yönüyle açıklığa kavuşturmak zorundasınız. Gereğini yapmazsanız, bu millet sizi, “ülkeye işkenceyi geri getiren iktidar” olarak hatırlayacak. Biz işkenceyi sıfırlayacağız, bu uygulamalara asla göz yummayacağız.

"KAYYUM POLİTİKASI YÖNETİMİ ELE GEÇİRME ARAYIŞINA DÖNDÜ"

İktidarın kayyum politikası, seçimlerde kazanamadığı yönetimleri başka yollarla ele geçirme arayışına döndü. Seçimlere ve seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi demokrasinin temelidir.

DEVA Partisi; demokratik zemini daraltanlara meşru siyaset kanallarını tıkayanlara karşı ısrarla siyaseti savunacak. Biz çocuklarımızı şiddetsiz, terörsüz şehirlerde büyütmek için canla başla çalışacağız.

cf433c00-3f2d-4f01-a0a0-2acf5b52021f.jpg

"ÜLKEMİZİN DEMOKRASİSİNİ VE EKONOMİSİNİ SİZE RAĞMEN GELİŞTİRDİK"

Şimdi kalkıyorlar, yaptıkları iyi icraatları sıralarken bizim dönemimizde olanları sayıyorlar. Yahu onları biz yaptık. Ülkemizin demokrasisini ve ekonomisini size rağmen geliştirdik. Türkiye hukuk ve ekonomi göstergelerinde bizden sonra geriledi.

Deprem, DEVA Partisi’nin birinci derece gündemidir. Biz Yunus’un gözlerini unutmuyoruz. Kaynakları rant projelerine değil, milletin sorunlarını çözmeye harcayacağız.

NE OLMUŞTU?

Van'da gözaltına alınmasının ardından Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldığı öne sürülen ve 20 gündür yoğun bakımda bulunan Servet Turgut, yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN