Devlette en büyük paralel temizlik: 24 saatte 4502 örgüt üyesi tasfiye edildi

Devlette en büyük paralel temizlik: 24 saatte 4502 örgüt üyesi tasfiye edildi

161 şehit verdiğimiz Paralel hainlerin darbe girişimi devletin sabrını taşırdı. Hükümet düğmeye bastı. TSK’daki hainler gözaltına alınırken temizlik Danıştay, Yargıtay ve HSYK’ya uzandı. 24 saatte 4502 örgüt üyesi tasfiye edildi.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Paralel yapının kanlı darbe girişiminin başarısız olmasının ardından hükümet düğmeye bastı. Fethullahçı terör örgütünün devlet kurumlarındaki uzantılarını bir bir temizlemeye başladı. TSK ve Emniyet içerisindeki darbeciler tutuklanırken, Yargıtay, Danıştay HSYK'daki üyeler de göz altına alındı. Temizlik Anayasa Mahkemesi’ne de uzandı. AYM üyesi Alpaslan Altan gözaltına alındı. 

GENERALLER VE AMİRALLER GÖZALTINDA

TSK'da aralarında orgeneraller ve amirallerin de bulunduğu en az bin 563 asker gözaltına alındı. Bu askerler arasında Eski Hava kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Ongun, Ardahan Garnizon ve 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Eğirdir Dağ Komando Okulu Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Denizli Garnizon Komutanı 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır gibi isimler yer aldı. Son olarak 3. Ordu Komutanı Orgeneral Erdal Öztürk de gözaltına alındı. 

POLİSLER DE ALINDI

Darbecilere yapılan operasyonlarda Mersin Emniyeti Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen ve Saraykent İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Adem Sancar da göz altına alındı.

YÜKSEK YARGIYA NEŞTER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe teşebbüsüne ilişkin başlattığı soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 10 Danıştay üyesi gözaltına alındı, 38 Danıştay üyesi için ise gözaltı kararı alındı. Ayrıca hakkında gözaltı kararı çıkarılan 140 Yargıtay üyesinden 11'inin, 5 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesinden ise 4'ünün gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan Anayasa Mahkemesi Alparslan Altan da gözaltına alındı.

10 DANIŞTAY ÜYESİ GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 10 Danıştay üyesinin isimleri şöyle: Mesut Güngör, Kemalettin İşlek, Kasım Davas, Haşim Güney, Galip Tuncay Tutar, Hannan Yılbaşı, Ramazan Erol, Hasan Kabadayı, Hüseyin Oğuz ve Resul Çomoğlu.

ANAYASA MAHKEMESİNE DE SIÇRADI

Danıştay, Yargıtay ve HSYK üyelerinden sonra Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan gözaltına alındı.

2 BİN 745 HAKİM AÇIĞA ALINDI

Bunun yanında HSYK , Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi. HSYK 2. Dairesi, 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN