İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 500 kişiye tasfiye - Son dakika haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 500 kişiye tasfiye - Son dakika haberleri

FETÖ'cü çetenin darbe girişiminden sonra kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiyeler sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da liste hazırlandı. 500'den fazla kişinin FETÖ bağlantıları nedeniyle görevlerine son verileceği öğrenildi.

ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin FETÖ'cü yapılanmaya karşı başlattığı çalışmalar sonucu hazırlanan liste Valiliğe gönderildi. Listenin Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimleri tarafından titizlikle hazırlandığı ve tasfiye edilecek personel sayısının 500'ü geçtiği öğrenildi.  

Derlenen bilgilere göre, Başbakanlık, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜRKSAT AŞ, Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, Kalkınma Bakanlığında açığa alınan personel sayısı 82'ye ulaştı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında toplam 560 personel; Ekonomi Bakanlığında 15, TÜİK'te 21 personel açığa alındı.

BTK merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 170 kişi açığa alınırken, kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personele görevden el çektirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN