Son dakika! HDP milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'e soruşturma

Son dakika! HDP milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'e soruşturma

Son dakika haberi... Gara ile gündeme gelen HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Taşdemir'in Gara bölgesine gittiğine yönündeki İçişleri Bakanı Soylu'nun yaptığı açıklamayı ihbar kabul etti.

Son dakika haberi... Gara ile gündeme gelen HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldı.

BAŞSAVCILIK SOYLU DEMEDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı açıklamasında, 20 Şubat'ta ulusal bir televizyon kanalındaki programda, HDP Milletvekili Taşdemir'in PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon yapılan Irak'ın Gara bölgesine gittiğinin açıklandığı belirtildi.

Söz konusu açıklama ihbar kabul edilerek Taşdemir hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

01-001.jpg

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilinin Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıklamıştı.

Dün akşam katıldığı canlı yayında Soylu, şunları kaydetmişti: "Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara'da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Bunu tanıdın mı?' diyor. 'Hayır tanımadım.' diyor. 

'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar."

"BİR YALAN VE İFTİRA..."

Soylu'nun açıklamalarına HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir de Twitter'dan cevap verdi: "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN