Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını geçirecek yöntemler

Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını geçirecek yöntemler

Kişinin hayatını dar eden en çekilmez ağrılardan olan diş ağrısı, pek çok nedenden olabilir. Tedavisi için mutlaka doktora gidilmelidir. Peki kısa sürede diş ağrısı nasıl geçer? Bilmeniz gerekenler karar.com’da…

 

Diş ağrıları kişinin yaşam kalitesini düşürüyor ve kişiyi zor duruma sokabiliyor. Bu ağrıyı yaşayan kişiler ağrılarını biraz hafifletmek için internetten diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabını arıyor. İşte evde bu ağrıdan kurtulmanın yolları…

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Diş ağrısı hemen hemen her insanın yaşadığı olumsuz bir durumdur. Diş ağrısının tedavisi için mutlaka bir doktora gidilmelidir. Ağrı sırasında dişe kolonya veya alkol sürmek o bölgede tahrişe neden olur ve ağrınızı artırır. Ancak evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle diş ağrınızı hafifletebilirsiniz.

Dişlerinizi fırçalayın: Temizlenmeyen yemek artıkları aside dönüşerek sinirlere baskı yapar ve ağrıya neden olur. Şekerli gıdalarda temizlenmezse bakteriye dönüşür ve ağrı yapar. Bu nedenle yemeklerden sonra dişlerinizi mutlaka fırçalayın.

Diş ipi kullanın: Yemek artıklarının aside dönüşüp sinirlere baskı yaptığınız yazmıştık. Dişlerinizi fırçalasanız da bazı bölgelere ulaşamayabilirsiniz. Bu nedenle diş ipi kullanın.

Sarımsak kullanın: 2 diş sarımsağı ezip, ağrıyan dişinizin üzerine koyup bekleyin. Sarımsak, diş ağrılarınızı yok edecektir. Sarımsak ve maydanozu ezip karıştırarak elde ettiğiniz kürde ağrıya iyi gelecektir.

Buz uygulayın: Dişin ağrıdığı yanağa buz uygulamak ağrıyı hafifletir.

Yastık kullanın: Gece yatarken kan basıncının başa vurması nedeniyle diş ağrıları artar. Ağrıları azaltmak için mutlaka yatarken yastık kullanın.

Gargara yapın: Tuzlu su ile yapacağınız gargara diş ağrılarınızı azaltabilir.

Karanfil ve karanfil yağı: Ağrıyan dişinizin bulunduğu bölgede karanfil çiğnemek o bölgeyi uyuşturacak ve ağrıyı azaltacaktır. Pamuğa damlatıp dişinizin üzerine uyguladığınız karanfil yağı da işinize yarayacaktır.

19-11/08/dis-agrisijpgg.jpg

DİŞ AĞRILARI NEDEN GECE OLUR?

Gece hormonlarda meydana gelen değişikliklerle damarlar genişler ve ağrı daha şiddetli hissedilir. Bu nedenle diş ağrıları genellikle gece başlar. Gece başlayan diş ağrısına çözüm olarak ağrı kesici almalı ve en yakın zamanda bir doktora gitmelisiniz.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN