Dışişleri'nden Rusya'ya Kırım tepkisi: Baskınlara son verin

Dışişleri'nden Rusya'ya Kırım tepkisi: Baskınlara son verin

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kırım Tatar Türklerinin evlerine yaptığı baskına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada yasadışı ilhakın tanınmadığı belirtilirken baskınlara son verilmesi istendi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Kırım'da Tatar Türklerine baskın düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, Kırım Yarımadası’nın asli unsurları olan Kırım Tatarlarına yönelik uygulamalara son verilmesi çağrısı yapılırken, "Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımayan Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında durmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kırım'da dün sabah saatlerinde soydaş Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve alınan gözaltı kararlarını endişeyle karşılıyoruz. Kırım Yarımadası'nın asli unsurları olan Kırım Tatarlarına yönelik bu tür uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayan Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında durmaya devam edecektir" denildi.

Kırım'da, dün Rus güvenlik güçlerinin (FSB) olduğu bir grup, Kırım Tatar Türkü'nün evine baskın düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN