Rusya'dan Kırım Tatar Türklerine ev baskını

Rusya'dan Kırım Tatar Türklerine ev baskını

Kırım'ı işgal eden Rusya, Tatar Türklerinin evlerine bir kez daha baskın düzenledi. Farklı kentlerde düzenlenen baskınlarda gözaltına alınanlar oldu.

Kırım'da işgalci konumda bulunan Rusya, Tatar Türklerinin evlerine baskın yapmayı sürdürüyor.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci güçler, bu sabah saat 04.00 civarında yarımadanın farklı yerlerinde yaşayan bir dizi Kırım Tatar Türkünün evine baskın yaptı. Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamaya göre, aramalar; Ernest İbragimov (Bahçesaray), Lenur Seydametov (Bahçesaray), Yaşar Şihametov (Baydar köyü), Azamat Eyupov (Karasubazar), Timur Yalkabov (Akmescit) ve Abdulboriy Mahamadaminov (İçki bölgesi) ile Oleg Fedorov’un (Bahçesaray) evinde gerçekleştirildi.

İşgalciler, evlerinde arama yapılan 7 kişiyi güya “terör örgütünün faaliyetlerini organize etmek ve ilgili örgütün faaliyetlerine katılmak” ile suçluyor. Kırım’ın işgalci güçlerinin baskın sonucunda Lenur Seydametov, Timur Yalbakov, Azamat Eyupov, Yaşar Şihametov, Abdulboriy Mahamadinov, Ernest İbragimov ve Oleg Fedorov’u alıkoyduğu aktarıldı. Rus güçlerinin bugün saat 9.00 civarında Abdulboriy Mahamadaminov’u serbest bıraktığı bildirildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN