Diyarbakır'da belediye önünde toplanan HDP'lilere esnaftan sert tepki

Diyarbakır'da belediye önünde toplanan HDP'lilere esnaftan sert tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınması gerekçesiyle belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto bahanesiyle belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf sert tepki gösterdi. 

Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle HDP ve DBP'den yapılan çağrı üzerine bazı partililer belediye önünde toplandı.

DAĞILIN UYARISI

Polis ekiplerince gruba, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na istinaden il merkezinde 15 Ağustos'tan itibaren açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak dağılmaları yönünde uyarı yapıldı.

Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahalede bulunuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, belediye binasının karşısında yaptığı açıklamada, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek, "İddia edilen, isnat edilen suçların hiçbirinin bizim hükmümüzde, hiçbir demokratik zeminde karşılığı, inandırıcılığı yoktur." ifadelerini kullandı.

ESNAFTAN TEPKİ

Esnaf belediye binası önünde izinsiz toplanan gruba tepki gösterdi.

Tepki üzerine bazı partililerin, "bir saat sonra görüşürüz" şeklinde tehdit ettiği bir esnaf, "Bu memleketin asıl sahibi benim, her zaman buradayım." diye konuştu.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından esnaf, "Şov yapmayın, bana ekmeği kim verecek?"diyerek gruptan iş yerinin önünden uzaklaşmalarını istedi.

Bir başka esnafın da partililere tepki göstererek dağılmalarını istemesi üzerine bazı kişiler esnafı darbetmek istedi. Polisin müdahalesi ile söz konusu kişiler bölgeden uzaklaştırıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN