Çocuk kanıyla beslenen ihanet: PKK yine masum minikleri katletti

Çocuk kanıyla beslenen ihanet: PKK yine masum minikleri katletti

Çözüm sürecini sabote eden Kandil, HDP'lilerin tutuklanmasının ardından 48 saatte iki alçak saldırıyla misilleme yaptı. Çözüm sürecinin bittiği tarihten bu yana 36 masum yavrunun kanını eline bulaştıran PKK'lı alçaklar, Şırnak'ta patlattığı bombayla yine çocukları katletti.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

PKK'lı teröristler, Diyarbakır'da 11 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından dün de Şırnak kent merkezinde çocukları hedef aldı. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehir merkezinde teröristlerin yola döşediği bombanın patlaması sonucu 6 çocuk yaralandı. Hastaneye kaldırılan çocuklardan 2'si hayatını kaybetti. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşlardan sokağa çıkma yasağına uymaları ve gördükleri şüpheli kablo, cisim, paket gibi maddelere dokunmamaları istendi.

16-11/05/sirnak1.JPG

19 YILDA 175 ÇOCUĞU KATLETTİLER

HDP'nin de desteği ile çözüm sürecini sabote eden terör örgütü PKK'nın, Kobani'nin IŞİD tarafından işgal edilmesini bahane ederek sokakları karıştırdığı 6-8 Ekim olayları ve sonrasında devreye soktuğu hendek teröründe onlarca çocuk öldürüldü. HDP'li vekillerin gözaltına alınmasına Diyarbakır saldırısında 11 kişiyi katlederek misilleme yapmaya çalışan eli kanlı örgüt Şırnak'taki gibi çocukları hedef almaktan da kaçınmadı. Örgütün çözüm sürecinin bittiği 22 Temmuz 2015 tarihinden bu yana öldürdüğü çocuk ve bebek sayısı 36 oldu. PKK'nın saldırılara başladığı 1987 tarihinden bu yana katlettiği çocuk ve bebek sayısı ise yaklaşık 175 olarak kayıtlara geçti.

YASİN BÖRÜ VE NİCELELERİ

Çocuklardan 8'i de 6-7 Ekim 2014'teki Kobani olayları esnasında hunharca katledildi. Olaylar esnasında vahşice öldürülen çocuklardan biri de kurban eti dağıtımından dönerken saldırıya uğrayan 16 yaşındaki Yasin Börü ve onun arkadaşlarıydı. Terör örgütü 8 Ağustos 2015'te başlayan hendek teröründe de cani yüzünü gösterdi, çocukları katletmekten kaçınmadı. Bu dönemde yaşamını yitiren isimlerden biri ise Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde manava gittiği sırada bombalı saldırıyla ölen 13 yaşındaki Fırat Sımpil oldu.
Örgütün hayatına kast ettiği çocuklardan biri de 5 yaşındaki polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar oldu. Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na 15 Ağustos'ta yapılan saldırıda minik Hüseyin ile birlikte 2 sivil ve 5 polis de şehit oldu.

DİYARBAKIR'DA 2'Sİ BEBEK 3 ÇOCUK

Mardin Kızıltepeli 9 yaşındaki Tahsin Uray da çocuk kanıyla beslenen terör örgütünün hedefi oldu. Minik Tahsin, 13 Eylül 2015'te YDG-H'lı teröristlerin bir evin damına bıraktığı poşet içerisindeki bombaları kurcalarken meydana gelen patlamada hayatını kaybetti. HDP yöneticilerinin tutuklanmasının ardından Diyarbakır'da önceki gün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda da katledilen 11 kişi arasında 2'si bebek 3 çocuk vardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN