Diyarbakır'da kaçak yollarla kurbağa avlayan 4 kişi yakalandı

Diyarbakır'da kaçak yollarla kurbağa avlayan 4 kişi yakalandı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde kaça yollarla avlanan 71 kilo ağırlığında kurbağa ele geçirildi. Kaçak avlanan 4 kişiye ise 163 bin TL para cezası verildi.

Diyarbakır'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda kaçak yollarda avlanan 71 kilo kurbağa ele geçirildi. Kaçak kurbağa avı yapan 4 kişiye toplam 163 bin lira para cezası verildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bismil İlçesi'nde düzenledikleri yol kontrol uygulmasında kaçak yollarla avlandığı tespit edilen 71 kilo kurbağa ele geçirdi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kaçak kurbağa avlayanlara toplam 163 bin lira para cezası uygulandığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bismil İlçe Ambar Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince kaçakçılık ile mücadele kapsamında yol kontrol ve arama faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen yol kontrol ve aramasında, özel bir araçta yapılan kontrolde kaçak yollar ile avlandığı tespit edilen kasalar içerisinde toplam 71 kilo canlı kurbağa ele geçirilmiştir. Yakalanan 4 şüpheli şahsa Diyarbakır Orman ve Su işleri Müdürlüğü tarafından Çevre Kanunu'un 20/k maddesi gereği, kişi başı 40 bin 913 TL olmak üzere toplam 163 bin 652 lira idari para cezası kesilmiştir.

KURBAĞALAR DOĞAL ORTAMINA SALINDI

Ele geçirilen 71 kilo canlı kurbağa ise jandarma ve Diyarbakır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tekrar doğaya salınmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, çevre ve doğal hayatın korunması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."






İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN