Dogecoin Nedir? Nasıl Alınır?

Dogecoin Nedir? Nasıl Alınır?

Kripto para borsalarında birçok yatırımcının dikkatini çeken ve kendisini oldukça ön plana çıkaran alt coinlerden biri de Dogecoin’dir. 8 Aralık 2013 tarihi...

Kripto para borsalarında birçok yatırımcının dikkatini çeken ve kendisini oldukça ön plana çıkaran alt coinlerden biri de Dogecoin’dir. 8 Aralık 2013 tarihinde kripto para piyasasında yer alarak alım satıma açılan Dogecoin, Shiba Inu türü bir köpeğin simgesini bünyesinde taşıyor.

Genel olarak birçok alt coinin kendisine özel bir projesi olur. Fakat Dogecoin’in tam olarak çizgileri çizilmiş belirli bir oluşum amacı bulunmuyor. Esasen bu coin şaka amaçlı olarak üretilmiş ve sonradan oldukça fazla şekilde değerlenmiş alt coinlerden biridir.

Dogecoin altyapısı çerçevesinde Litecoin tabanlı bir sistem taşıyor. İlk kullanıma sunulduğunda Dogecoin’in sadece 100 milyar adet ölçeğinde sınırlı bir arzı bulunuyordu. Fakat daha sonra bu duruma bir yenilik getirildi ve arz sınırsız oldu.

Birçok yatırımcının ilgi duyduğu Dogecoin’in alınması için bunun listelendiği borsalarda yatırımcıların bir hesaba sahip olmaları gereklidir. Üye olunan borsa üzerinden yatırımcılar çok pratik şekilde hesaplarına para aktararak Dogecoin satın alabilirler.

Dogecoin Satın Alma İşlemleri

Dogecoin satın alma işlemleri için her borsada benzer şekilde işlemlerin yerine getirilmesi gereklidir. Bu sayede herkesin hedeflediği miktarlarda Dogecoin’e sahip olabilmesi olanaklı hale gelir.

  • Dogecoin’in listeli olduğu bir borsada üyelik açılması,
  • borsadaki hesaba uygun görülen miktarda para transfer edilmesi,
  • Sitedeki piyasalar kısmından Dogecoin’in bulunması,
  • TL veya USDT olarak al sekmesinden Dogecoin alış emir oluşturulması,

Genel olarak ilgili borsalarda Dogecoin satın alım işlemleri bu şekilde yerine getirilebilir. İlgili miktarları satın alım emrinden sonra doğrudan borsa içerisindeki kişisel hesaba tanımlanır.

Dogecoin Hangi Borsalarda Mevcut Bulunuyor?

Dogecoin adından oldukça söz ettiren ve birçok kişinin yatırım yaptığı bir coin haline geldiği için çeşitli pek çok borsada onu görebilmek mümkün oluyor. Yerli ve yabancı önemli bazı kripto para borsaları üzerinden bu coine yatırımcılar erişim sağlayabiliyorlar.

Dünyanın globalde en büyük borsalarından biri olan Binance üzerinde bu coinin hem BTC pariteli hem TL ve hem de USDT pariteli türlerine erişim sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra Türk borsalarından olan Paribu, Koinim ve Binance TR üzerinden de Dogecoin’e yatırımcılar erişim sağlayabiliyorlar.

Dogecoin Transfer İşlemleri

Herhangi bir borsada satın alınan Dogecoinleri kişiler farklı hesaplara da transfer edebilirler. Her kripto paranın kendisine özel bir cüzdan numarası bulunduğundan bu noktada ilgili numara dikkate alınarak gönderimler gerçekleştirilir.

Üye olunan borsada Dogecoin çekme kısmına gelinmeli ve sonrasında çekilecek miktar ilgili alan yazılmalıdır. Ardından hangi borsaya Dogecoin gönderilmek isteniyorsa oradaki cüzdan numarası gönderim sayfasındaki alana eklenmelidir. Sonrasında gönderimi tamamla kısmına basılmalı ve işlem tamamlanmalıdır.

Borsalarda coin çekme işlemleri kapsamında belirli bir miktar kesinti yapılabilir ve komisyon alınabilir. Ayrıca ağdaki madencilerden kaynaklı da bazı komisyonlar alınabilir. Tüm bunlardan dolayı gönderimden önce sitenin bu yöndeki hizmet politikası nedir bu incelenmelidir.

Komisyonsuz veya daha düşük seviyelerde komisyonlarla gönderimler için USTD TRC ağları kullanılabilir. Genel olarak bu ağlar daha az masraf çıkarabiliyorlar. Ancak her sitede durum değişkenlik gösterebiliyor. Bu açıdan durumla ilgili bilgi alınması önem arz ediyor.

Dogecoin’i Bankadan Alma İşlemi

Borsada işlem yapmanın yanı sıra Dogecoin’i bazı bankalar üzerinden de alabilmek mümkündür. Türkiye üzerinde bankacılık hizmetleri veren Garanti Bankası ve Akbank üzerinden isteğe göre Dogecoin alınıp satılabiliyor.

Bankadaki hesaplara da tıpkı borsalarda olduğu gibi belirli miktarlarda para olması yeterlidir. Bu şekilde bankacılık sistemleri üzerinden Dogecoin alım işlemi gerçekleştirilebilir. Buna ek olarak EFT veya havale işlemlerinin de yine sorunsuz şekilde yapılabilmesi mümkün olabiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN