Doğu Almanya'da artan yabancı düşmanlığı korkutuyor

Doğu Almanya'da artan yabancı düşmanlığı korkutuyor

Alman hükümeti doğu Almanya'da artan yabancı düşmanlığına karşı endişeli. Son rapor, ırkçılığın hortladığını ortaya koyarken hükümet, toplumsal huzurun bozulmasından korkuyor.

KARAR HABER MERKEZİ

Doğu Almanya'da son zamanlarda artan yabancı düşmanlığına karşı endişe duyan Alman hükümeti, bu yükselişin toplumsal huzuru bozacağından korkuyor. Geçen yıla göre 2016'da yabancılara karşı işlenen suçların arttığını belgeleyen dosyalar, durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. 

Geçtiğimiz çarşamba günü yayınlanan raporda mülteciler kabuluyla birlikte ırkçılığın tavan yaptığı tespit edildi. Çok sayıda mülteci kamplarına gerçekleştirilen saldırıların yeniden ırkçılığın hortlamasına yorumlandı. Bu duruma endişeyle yaklaşan hükümet, doğu Almanya'da devamlı çoğalan yabancı düşmanlığının toplumsal huzuru bozacağını ifade etti.

EKONOMİK ZARAR

Raporda yer alan verilere göre, yabancıların az sayıda yaşadığı şehirlerde ırkçılık oranları çok daha yüksek. Sonuç olarak ırkçılığın çoğalmasını yabancılara bağlı olmadığını savunan Alman hükümeti, hem toplumsal hem de ekonomik refah için ırkçılığa karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN