'Doğu Türkistan kadınları için ses ver'

'Doğu Türkistan kadınları için ses ver'

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de Çin Başkonsolosluğu önündeki protestolarını sürdüren Uygur Türkü kadınlar, Çin'in zulmünü bir kez daha anlattı.

Uygur Türkleri, Çin'in zulmüne ve hala tek bir haber dahi alamadıkları ailelerine ulaşmak için İstanbul Çin Başkonsolosluğu önünde protestolarına devam ediyor. Uygur Türkleri, bugün ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar açıklamada, "Doğu Türkistan kadınları için ses ver" pankartı taşıdı.

ev8mgqfwyaed39u.jpg

Birinci derece yakını Çin'in toplama kamplarında bulunan Mevlüde Nazımi ve başka Uygur kadınlar mağduriyetlerini dile getiren konuşmalar yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Merve Şebnem Oruç, Uygur konusunun uluslararası planda kullanıldığını söyledi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) sözcülerinden AV. Gülden Sönmez de Uyur Türkleriyle dayanışma içibde olduğunu belirtti.

ev8mguuwyaewnca.jpg

Uygur Türkü kadınlar yaptıkları konuşmalarda, Çin'in Uygur Türklerini maruz bıraktığı zulümden ve haber alamadıkları ailelerinden bahsetti. Kadınlar ayrıca Çin'in Uygur Türkü kadınlara karşı olan uygulamalarını da anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN