Dolar kuruna bakan hırsızlar yakayı ele verdi

Dolar kuruna bakan hırsızlar yakayı ele verdi

Afyonkarahisar'da bir otele giren hırsızlar 485 bin doları çaldı. Olaydan 2 ay sonra yakalanan hırsızların paranın bir bölümünü kurun yükselmesini bekledikleri için bozdurmadıkları ortaya çıktı.

Dolar kurunun rekor üstüne rekor kırması hırsızları bile cezbetti. Afyonkarahisar'da bir otelden 485 bin dolar çalan hırsızlar paranın bir bölümünü bozdurmak için kurun yükselmesini bekleyince yakalandı.

Olay, 5 Eylül'de kent merkezindeki termal bir otelde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otel çalışanları Senem Ö., Kadir Z. ve Bekir A., gece saatlerinde otel sahibinin odasındaki çelik kasayı açarak içindeki 485 bin ABD Doları'nı çaldı. Şahıslar sonrasında hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam ederken, şüphelilerden Senen Ö. ve Bekir A., geçtiğimiz ay işten çıktı. Kadir Z. ise işe devam etti. 2 ay boyunca kasayı açmayan otel sahibi H.B. 1 Kasım'da dolarların yerinde olmadığını fark edince durumu hemen polise bildirerek yardım istedi.

KAMERADAN TESPİT EDİLDİLER

İhbar üzerine otele gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Oteldeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler olayı Senem Ö., Kadir Z. ve Bekir A.’nın gerçekleştirdiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon yapan ekipler şahısları evlerinde yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden Senem Ö.’nün evinde yapılan aramada 172 bin 700 dolar, Bekir A.’nın evinde ise 126 bin 700 dolar yakalanırken, Kadir Z.’nin evinde ise para ya da suç unsuruna rastlanmadı.

Şüphelilerin soygundan sonra parayı bozdurmak içinse dolar kurunun yükselmesini bekledikleri ve paraların seri numaralarının kayıtlı olduğunu düşünerek parayı ellerinde tuttukları öne sürüldü.

aw159515-06.jpg

OTEL SAHİBİ 2 AY KASAYI KONTROL ETMEDİ

Olayda bir başka dikkat çekici konu ise otel sahibinin 2 ay boyunca kasasını kontrol etmemesi oldu.

Ele geçirilen 299 bin 400 dolar sahibine teslim edilirken, geriye kalan 185 bin 600 dolara ne olduğu ise belirsizliğini koruyor.

Şahısların akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor.

DOLARDA SON DURUM

Son günlerde rekor üstüne rekor kıran dolar bugün de yukarı yönlü hareketine devam etti. Dolar günü 8,56 liradan kapatarak rekor kırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN