Son dakika! 536 lirayı gören altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Son dakika! 536 lirayı gören altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Son dakika haberi... Haftanın son işlem gününe de yükselişle başlayan altın, 536 lirayı görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Aynı dakikalarda çeyrek altın 876 liradan işlem görüyor.

Son dönemin en gözde yatırım araçlarından biri olan altın, haftanın son iş gününe de yükselişle başladı. Dün 520 liranın üstüne çıkarak rekor kıran gram altın, bugün önce 530 daha sonra da 536 lirayı görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 876 liradan, cumhuriyet altını da 3 bin 601 liradan işlem görüyor.

DOLAR ENDEKSİNDEKİ GERİLEME ALTININ ONS FİYATINI ETKİLEDİ

Analistler, dolar endeksindeki gerilemenin altının ons fiyatını desteklediğini belirterek, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının takip edileceğini belirtti.

ABD'DEKİ BAŞKANLIK SEÇİMLERİ

ABD'deki başkanlık seçimi sonuçları, koronavirüs salgını ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.920 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN