Fitch’ten Türkiye’ye dolar uyarısı: Önlemler değer kaybını durduramadı

Fitch’ten Türkiye’ye dolar uyarısı: Önlemler değer kaybını durduramadı

Dolardaki hızlı yükselişi değerlendiren Fitch'in Türkiye'den sorumlu ülke notları direktörü Douglas Winslow, Ankara'nın ekonomide attığı adımlar ile TL'deki değer kaybını durdurmadığını ileri sürerek, ocak ayına kadar faiz artırımı beklediğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’den sorumlu ülke notları direktörü Douglas Winslow, ekonomi yönetiminin attığı adımların TL’deki değer kaybını tersine çevirmek için yetersiz kaldığını söyledi. Winslow, Türkiye'nin döviz rezervleri ve dış finansman koşullarının ise Fitch'in Ağustos’taki görünüm indiriminden bu yana daha fazla bozulmamış olsa da kredi notunun zayıf noktaları olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırma ihtimalini değerlendiren Winslow, tarihi dip seviyeleri gören TL’de, yüksek enflasyon ve azalan döviz rezervlerinin yarattığı baskının artması halinde politika faizinde belirgin yükseliş beklediğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Fitch Türkiye’nin kredi notu görünümünü Ağustos ayında “negatif”e indirmişti. Buna gerekçe olarak azalan döviz rezervlerinden dolayı dış finansman risklerinin artmasını, negatif reel faiz oranlarını, cari açığın artmasına yol açan güçlü kredi büyümesini ve para politikasının bağımsızlığını yitirmesini göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN