Kerim Rota: Dolar rezervi bitti, altın bozdurmaya başladılar

Kerim Rota: Dolar rezervi bitti, altın bozdurmaya başladılar

Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkan Yardımcısı Kerim Rota KARAR TV'de yayınında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Kota, ekonomi yönetimi eleştirirken "2017'deki gibi kalsaydık milli gelir 5 bin dolar fazla olurdu" dedi.

Ekonomist Kerim Rota'nın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle: 

Türkiye finansal hafızasını yitirmiş bir ülke. 39 yaşına gelenlerin elde ettiği servet, bir önceki nesilden geride. Dünyada orta sınıfın ekonomik olarak gerilediği gözleniyor ama Türkiye bu trendin de dışına çıkarak fakirleşiyor. Üst sınıf ise daha da zenginleşiyor. Mesela, iyi eğitimli Sinem meslek hayatının 5 yılında, 11 aylık maaşı ile bir araba alabiliyor. Bugün iş bulabilirse 58 aya çıkmış durumda. 10 yıllık değişimden bahsediyorum...

2017'den sonra tüm olumsuzluklara rağmen, ekonomide hatalar yapılmasaydı, bugünkü milli gelir 5 bin dolar daha yüksek olurdu.

Eve ekmek götürememe bir sorun. TÜİK verilerine göre söylüyorum. En alttaki yüzde 20 yani 17 milyon kişi Honduras düzeyinde yaşıyor. En alttaki yüzde 20 yani 17 milyon kişi Honduras düzeyinde yaşıyor

Merkez Bankası, dolar rezervi kalmayınca altın bozdurup döviz almaya başladı. Evdeki gümüşleri satmak gibi bir şey...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN