Son dakika! Dolarda tüm zamanların rekoru... Dolar/TL kuru 8,42'i de gördü

Son dakika! Dolarda tüm zamanların rekoru... Dolar/TL kuru 8,42'i de gördü

Son dakika haberi... Dolar ve euro yine rekor tazeledi. Geçen haftayı 8,38 seviyelerinde kapatan dolar, haftanın ilk iş gününde yeni rekora imza atarak 8,42'yi gördü. Euro kuru ise 9,81'in üzerine çıktı.

Son dakika haberi... Dolar ve euro fiyatları bu haftaya da yukarı yönlü başladı. Yurt içi piyasalarda haftanın ve ayın ilk iş gününde, döviz kurlarındaki yükseliş devam etti.

8,3450'dan başlayıp, 8,387 seviyelerinden geçen haftayı tamamlayan dolar, yeni haftanın ilk iş gününde adım adım yükselerek 8,42 seviyesine ulaştı. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. 

Euro kuru ise 9,67 düzeyindeki geçen haftaki kapanışın ardından bugün yüzde 1,3'lük artışla 9,80'i aştı.

FED FAİZİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Analistler, bu hafta perşembe günkü Fed ve BoE toplantılarından herhangi bir faiz değişikliği beklenmediğini, ancak ekonominin önündeki zorluklar ve parasal genişleme ile ilgili sözle yönlendirmenin güçlenebileceğini söyledi.

ENFLASYON RAPORU AÇIKLANACAK

3. çeyrek finansal sonuçların, hisse bazlı işlemlerin artmasına neden olduğunu vurgulayan analistler, veri gündeminde ise bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI, yarın yurt içinde enflasyon ve Cuma günü ABD'nin istihdam raporunun öne çıktığını ifade etti.

ENFLASYON ARTACAK

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, Ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 2,01 artmasını bekliyor.

Ekonomistlerin Ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,01) göre, bir önceki ay yüzde 11,75 olan yıllık enflasyonun yüzde 11,76'ya çıkacağı hesaplanıyor.

MERKEZ'DEN SIKIŞTIRMA HAMLELERİ

 

Merkez Bankası, likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde bugünden itibaren Bankalararası Para Piyasası'nda bankaların borç alabilme limitlerini sıfırladı.

 

Merkez Bankası ayrıca Açık Piyasa İşlemleri kapsamında TL cinsi kira sertifikaları karşılığında kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen gecelik vadeli repo işlemlerini durdurdu.

 

Geçen hafta da Merkez Bankası BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını sıfırlamıştı. 

 

Enflasyon Raporu basın toplantısında TCMB Başkanı Murat Uysal tarafından ağırlıklı ortalama fonlamanın artış eğilimi içinde olduğu ifade edilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN