Son dakika! Piyasalar altüst: Üçü de rekor kırdı

Son dakika! Piyasalar altüst: Üçü de rekor kırdı

Son dakika haberi... Piyasalar altüst oldu, dolar, euro ve sterlin tüm zamanların rekoru kırdı. Dolar/TL kuru 8,52, euro/TL kuru 9,98 seviyelerine çıkarak yeni rekor tazeledi. Sterlin/TL kuru da ilk kez 11'i aştı.

Son dakika haberi... Dolar, euro ve sterlin peş peşe rekor kırdı.

Enflasyon raporu öncesi dolar/TL kuru 8,43 lira seviyelerinde güne başladı. Enflasyon raporunun açıklanmasının ardından dolar 8,45 lira oldu. Euro/TL kuru da 10 liraya dayandı. Enflasyon raporunun açıklamasından 2 saat sonra dolar yine rekor tazeledi ve 8,46 lira seviyesini de gördü. 

PEŞ PEŞE REKOR HABERLERİ

Piyasalar altüst oldu, dolar, euro ve sterlin tüm zamanların rekoru kırdı. Dolar hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.

Dolar/TL kuru 8,5243, euro/TL kuru 9,9807 seviyelerine çıkarak yeni rekor tazeledi. Sterlin/TL kuru da rekor tazeleyerek ilk kez 11'i aştı.

Saat 14:30 itibariyle dolar bir kez daha rekor kırarak 8,50 lira seviyesini gördü.

MERKEZ'DEN SIKIŞTIRMA HAMLESİ

Analistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) likidite yönetimi çerçevesinde sıkılaştırma adımlarına devam ederek TCMB bünyesinde gerçekleştirilen altın/döviz karşılığı swap işlemlerinde uygulanan faiz oranının 150 baz puanlık artışla yüzde 13,25'e yükseltildiğini söyledi. 

ENFLASYON YİNE ARTTI

TÜİK'e göre enflasyon Ekim'de yüzde 2,13 arttı, yıllık bazda yüzde 11,89 oldu. Merkez Bankası'nın son enflasyon raporunda enflasyon beklentisi yüzde 12,1 seviyesine çekilmişti. 

Merkez Bankası'nın düzenlediği son beklenti anketinde ise yılsonu enflasyon tahmini yüzde 11,76 olmuştu.

Yeni Ekonomi Programı'na göre ise enflasyonda yılsonu gerçekleşme tahmini yüzde 10,5 olarak belirlenmişti.

TÜM ZAMANLARIN REKORU!

Dolar ve euro fiyatları bu haftaya da yukarı yönlü başlamıştı.

8,3450'dan başlayıp 8,387 seviyelerinde geçen haftayı tamamlayan dolar/TL kuru, yeni haftanın ilk iş gününde adım adım yükselerek 8,44 seviyesine ulaşmıştı. Bu tüm zamanların rekoru olarak kayıtlara geçmişti. 

Euro kuru ise 9,67 düzeyindeki geçen haftaki kapanışın ardından dün yüzde 1,3'lük artışla 9,80'i aşmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN