Twitter'dan Biden ve Trump'a 'zafer' uyarısı: Etiket uygulayacağız

Twitter'dan Biden ve Trump'a 'zafer' uyarısı: Etiket uygulayacağız

ABD'de başkanlık seçimlerine saatler kala Twitter, adayları resmi olmayan zafer ilanlarıyla ilgili uyardı. Şirketten yapılan açıklamada "Seçim gecesinden itibaren seçim sonuçlarıyla ilgili iddialarda bulunan paylaşımlara etiket uygulayacağız" denildi.

ABD'de başkanlık seçimlerine saatler kala sosyal medya sitesi Twitter'dan adaylara 'zafer' uyarısı geldi.

Twitter, ABD başkanlık seçimlerinin resmi sonuçları açıklanmadan zaferini ilan eden adayın, kampanyalarının ya da yüksek profilli isimlerin paylaşımlarına uyarı etiketi koyacağını duyurdu.

"SONUÇLARLA İLGİLİ İDDİALARA ETİKET UYGULAYACAĞIZ"

Sosyal medya platformu Twitter'dan, 3 Kasım başkanlık seçimlerine ilişkin yapılan açıklamada, ''Seçim gecesinden itibaren seçim sonuçlarıyla ilgili iddialarda bulunan paylaşımlara etiket uygulayacağız.'' ifadesi kullanıldı.

100 binden fazla takipçisi olan hesapların seçim sonuçları ile ilgili iddialarıyla 25 binden fazla beğeni alan ya da retweet yapılan paylaşımlara da aynı etiketin konulacağı bildirilen açıklamada, ''ABC News'', ''AP'', ''CBS News'', ''CNN'', ''Decision Desk HQ'', ''Fox News'' ve ''NBC News'' gibi medya kuruluşlarından iki tanesinin açıklayacağı sonuçların ise resmi olarak değerlendirilmesinin düşünüldüğü belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki ülke tarihinin en ilginç başkanlık seçimlerinden biri yarın yapılacak.

ABD SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD’de Demokrat Parti adayı Joe Biden ile mevcut başkan Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump arasında geçen başkanlık seçimi için artık saatler kaldı. ABD'de kongre ve başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Aynı gün, 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı için de oy kullanılmış olacak.

Amerika’nın 4 sene başkanlığını yapacak ismin belli olacağı seçimlerde sonuçlar, Türkiye saatiyle 3 Kasım Salı'yı 4 Kasım Çarşamba'ya bağlayan gece açıklanmış olacak. Fakat yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sebebiyle seçimlerde posta yoluyla oy kullanma imkânı da olduğundan dolayı seçim sonuçlarının açıklanması uzayabilir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN