Döviz kurları hareketlendi! İşte dolar ve euroda son durum

Döviz kurları hareketlendi! İşte dolar ve euroda son durum

Piyasalar, ABD ve AB Liderler Zirvesi'nden gelen Türkiye'ye yönelik açıklamaları yakından izliyor. Dün kapanışın ardından yükselişe geçen dolar/TL, bu sabah 7,90'ın hemen üzerinde, euro/TL 9,60'ı geçti.

Haftayı yoğun bir gündemle kapatmaya hazırlanan yurt içi piyasalarda, döviz kurları hareketlendi.

Dün piyasaların kapanışından sonra 7,92'yi gören dolar/TL, bu sabahın erken saatlerinde 7,90'ın hemen üzerinde; euro/TL ise 9,60'ın üzerinde el değiştiriyor. 

AB'DEN YAPTIRIM ÇIKMADI

Bu haftaki gündeminin ana maddesi olan AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'ye yönelik "ağır bir yaptırım" kararı çıkmadı  Brüksel'deki Zirve devam ederken sonuç bildirgesinin Türkiye'yle ilgili kısmında uzlaşmaya varıldı ve o bölüm açıklandı. Bildiride, Doğu Akdeniz nedeniyle daha önce yaptırım uygulanan Türk şirketleri ve vatandaşlarına yönelik kısıtlayıcı tedbir listesine ek yapılmasına karar verildi. Mart 2021'e kadar ilişkilerin durumu ve diğer seçeneklerle ilgili rapor hazırlanması istendi.

'TRUMP YAPTIRIMLARI İMZALADI' İDDİASI

Türkiye'ye yönelik yaptırımın masada olduğu ABD'den de çeşitli haberler ve iddialar geliyor. Bloomberg, ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırımlarını imzaladığını öne sürerken, Reuters haber ajansı yaptırımların Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve SSB Başkanı İsmail Demir'e uygulanacağını iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN